Strona główna > Grupy > Porady Sercowe > Ja contra komputer
Porady Sercowe
Masz problem? Pytaj, pomożemy

Ja contra komputer

pielegniarka86
9 lutego 2009
Mój facet jest nałogowcem komputerowym. Kiedy przychodzę do niego do domu, on nie umie sie oderwać od monitora i ciągle klika z kimś na gg lub przegląda strony internetowe. Mówi, że zaraz skończy, ale trwa to zawsze długo i kończy się tylko dlatego, że ja zbieram się do wyjścia albo wybucha kłótnia. Próbowałam mu tłumaczyć, że jest mi przykro jak komp jest ważniejszy ode mnie i że mi się po prostu nudzi jak on siedzi przy kompie a ja gapię sie w sufit czekając aż on skończy. Ta sytuacja mnie denerwuje i niejednokrotnie się przez to kłócimy. Nie wiem juz jak do niego trafić żeby spotkania u niego nie były dla mnie udręką.

domcia120
9 lutego 2009
wiesz co ci powiem że ja też mam taki problem z samą sobą ktoś do mnie przychodzi a ja nie potrafię oderwać się od kompa... ehhh powinnaś porozmawiać ze swoim chłopakiem i powiedz mu że czujesz się jak by cię olewał i komp był ważniejszy od Ciebie ! może zrozumie ...

SummerOblivion
9 lutego 2009
Na twoim miejscu bym pewnie do niego nie przychodziła przez jakiś czas i byłabym oschła moze wtedy zauważy że mu kogoś brak i coś zrozumie. Jezeli nie to selavi nie ma sensu jezeli dla nie go wazniejszy jest komp i ty masz bez sensowenie tkwic w związku który sprawia Ci tyle przykrości. Moze i łatwo mi mówić i wiem że bedzie Ci trudno ale zobaczymy co czas przyniesie... tak czy inaczej mam nadzieje że ułoży Tobie się wszystko :)

Ela
10 lutego 2009
Oj to bardzo trudne.. Ja też mam problemy z długim przesiadywaniem przed komputerem, ale ostatnio się to zmieniło ;] wpadłam w czytanie ksiązki ZMierzch a za nią kolejne części.

Sądzę, że powinnaś zrobic to inaczej by go odciągnąć od komputera ;] Planuj tydzien do przodu co robicie danego dnia, Np jutro idziecie razem do kina, pojutrze idziemy na spacer, .. kolejny dzień -oglądamy dzisiaj razem filmy na dvd.. itd

To jest idealny pomysł dla Was, możesz nawet powiesić kalendarz i zaznaczać, żeby On nie zapomniał ;]

pleasure
10 lutego 2009
Moim zdaniem szczera rozmowa czyni cuda:)
jak mu powiesz, że Ci przykro itp...to powinien to zrozumieć i nie sprawiać Ci już więcej przykrości :) :*
trzymam kciuki, żeby Ci się wszystko ułożyło:)

Lolus666
11 lutego 2009
powinnas z nim powaznie pogadac...ze to cie denerwuje ze nastepnym razeem do niego nei przyjdzesz jak on bedzie siedzial przy kompie..powodzonka:*

Mysia
15 marca 2009
Niestety ale musisz mu postawić ultimatum jezeli właśnie jesteście razem to albo ty albo komp. Jezeli nie umie zdecydować to po co Ci taki facet??

dnmMili
23 lipca 2009
ja bym zrobiła tak - nie przychodziłabym do niego tak długo aż by sobie przypomniał i dopiero w tym momencie po raz drugi bym z nim spróbowała porozmawiać.