Strona główna > Grupy > Porady Sercowe > Jak przestac o Nim myslec?
Porady Sercowe
Masz problem? Pytaj, pomożemy

Jak przestac o Nim myslec?

Misqa123
28 grudnia 2011
Zakochalam sie w Nim. To zaczelo sie dawno. Przez pewien czas, bylo lepiej, ale spotkalam i wystarczy, ze na siebie spojrzelismy i wszystko wrocilo. Znow ciagle o Nim mysle. To powoli zamienia sie w jakas obsesje. Nie umiem sobie z tym poradzic. Probuje na sile znalezc sobie jakies zajecie, ale nic nie pomaga. I jeszcze ostatnio ciagle, gdzies przypadkiem Go spotykam, a On patrzy tak jak wtedy. Unikam jego spojrzenia, chociaz tego nie chce i nadal czuje Jego wzrok na sobie nie mam pojecia, po co to znowu robi. A ja cala sie trzese, nogi sie pode mna uginaja, a serce o malo mi nie wyskoczy. Trace glowe, nie wiem jak mam sie zachowac. I pozniej jest tylko gorzej. Nie moge sie na niczym skupic. To idiotyczne. Ale juz nie wiem jak sobie z tym radzic? Jak przestac myslec?

buntownik
30 grudnia 2011
Nie przejmuj się ,nie jesteś osamotniona w swoim problemie.Jeżeli nie zakochasz się ponownie w innej osobie to będzie trudne. Zakochałaś się, i dopóki człowiek nie będzie razem ,nie przeżyje przykrych chwil ,to zawsze w wyobraźni ta osoba będzie idealną i jedyną.Jeżeli naprawdę chcesz zapomnieć o nim ,to radzę nie zapominaj ,niech będzie dla ciebie pięknym wspomnieniem ,marzeniem,wyobrazić siebie z nim w różnych sytuacjach ,i niech tak pozostanie.Zrób wszystko żeby go nie widywać ,a nawet jak wiesz że będzie w pobliżu to unikaj jego spojrzeń.Nie dzwoń ,nie pisz ,nie śledź go na portalach.Niech pozostanie miłym wspomnieniem.Powiedz sobie ,że robisz to w imię miłości,jedni dla niej potrafią zabić ,a ty tylko zerwać kontakt.Nie wiesz jak mogło by być gdybyście zostali razem.Nie zapomnij ,że możesz jeszcze spotkać kogoś ,kogo tak samo pokochasz.Żyj dalej i nie rezygnuj z poszukiwań.
Uwaga! mężczyzna!

Misqa123
31 grudnia 2011
Bardzo dziekuje za odpowiedz;)

Lejdi
23 stycznia 2012
ja pracuje nad zapomnieniem od pol roku... nei jest latwo... zwlaszcza ze mnie zdradzil, oklamal i okradl.... W kazdej chwili gdy angle w glowie pojawia sie mysl na jego temat zaczynam myslec o czyms innym, a jak nie daje rady to powtarzam afirmacje "blogoslawie Alkowi i odchodze szczesliwa, spelniona, szczesliwa i zadowolona"

I powiem wam ze ta afirmacja dziala cuda! :-):-)

Madeline90
10 lutego 2012
W moim przypadku taka afirmacja nawet nie działa. Za dużo o Nim wiem, za często wpadam na jakieś wiadomosci o nim, być może tak musi być, być moze za jakiś czas mi przejdzie, byc może się wyleczę, być może będzie dobrze już .... ale być może też kiedyś znów na siebie wpadniemy i coś się odrodzi:)

Jedyne co mogę doradzić na zapomnienie co u mnie działa na taki problem to znalezienie sobie zajęcia zastępczego. W moim przypadku jest to robienie czegoś na co zawsze miałam ochotę, a troszkę się tego bałam...
Tyle że lista takich rzeczy powoli się kończy u mnie.... :)

amandaa
24 kwietnia 2012
Niestety, ale najlepszym lekiem na taką przypadłość jest poznanie kogoś innego :) Wiem, że to nie jest proste, ale naprawdę pomaga :)