Strona główna > Grupy > Porady Sercowe > zaufanie w związku... POMOCY!!!
Porady Sercowe
Masz problem? Pytaj, pomożemy

zaufanie w związku... POMOCY!!!

oollaa9494
15 grudnia 2011
hej. Mam pewien problem z chłopakiem i potrzebuję rady. Jesteśmy już razem pół roku i idealnie nam się układa... ale jest jednak pewien problem. Otóż któregoś dnia dowiedziałam się od koleżanki że mój chłopak był na dyskotece z kolegą. Oczywiście dowiedziałam się o tym grubo po tym jak tam był. Rozmawiałam z nim o tym i zapewniałam że nie zabraniam mu chodzić z kolegami na imprezy. Ja sama czasami wychodzę z koleżankami i raczej nie ma w tym nic złego jeśli nie imprezuję z chłopakami. Tego samego oczekuję od chłopaka. Drażniło mnie że nic o tym nie wiem. Oczywiście przepraszał i zapewniał że następnym razem mi o tym powie. Jednak dzisiaj dowiedziałam się że znowu był na dyskotece a ja oczywiście nic nie wiedziałam. I ja głupio się czuję słuchając takich rzeczy i mówiąc ze o tym wiedziałam chociaż słyszę o tym pierwszy raz. Wkurza mnie że dowiaduję się o tym nie od chłopaka. Chcę z nim o tym pogadać ale nie bardzo wiem jak.
Mam nadzieję że mi pomożecie :) pozdrawiam

oollaa9494
15 grudnia 2011
Ps. nie mówcie żebym z nim zerwała czy coś w tym rodzaju bo to wcale nie jest takie łatwe jak mi na nim zależy.

buntownik
15 grudnia 2011
Boisz się że go zdenerwujesz,i z tobą zerwie.Dlatego nie wiesz jak z nim rozmawiać.Masz pewne oczekiwania,dziwne że nie chodzicie razem na te dyskoteki.Czasami jest tak że chłopcy nie są dojrzali emocjonalnie,mieli kumpli ,i ciężko od razu zerwać z nimi dla dziewczyny.Często po prostu go namawiają na różne rzeczy.Podejrzewam że jesteście młodzi a w tym wieku lepiej nie angażować się na poważnie.Nigdy nie wiesz czy akurat ten jest tym wymażonym.Najlepiej tym razem nie rozmawiaj z nim na ten temat,dobrze że wiesz ,daj mu szanse .Jeżeli już mu się znudziłaś ,to nic nie jest w stanie go zatrzymać.Poczekaj i zobacz co będzie dalej ,jak przyjdzie czas,i okaże się że robi to coraz częściej ,to wtedy z nim porozmawiaj.Przygotuj się na najgorsze,takie przeżycia ma wiele osób,nie jesteś osamotniona.Lepiej być w kimś zakochanym i nie być z nim,niż być ciągle zdradzaną.
Uwaga! mężczyzna!

oollaa9494
15 grudnia 2011
dobrze ale on mnie wcale nie zdradza, z tego co wiem od osób trzecich. Chodzi na te dyskoteki tylko z kolegami i tylko z nimi się bawi. Nie chcę tego tak po prostu zostawić bo nie podoba mi się że mi o tym nie mówi. Zwłaszcza że obiecał coś innego... Z resztą wiem po jego zachowaniu że jakoś jeszcze mu się nie znudziłam. Poza tą jedną wadą jest najwspanialszym chłopakiem jakiego znam. Jest naprawdę kochany i widzę że mnie kocha. Z resztą często mi to powtarza. Kocham go i nie chcę stracić. I nie rozumiem zdania: dobrze że wiesz ,daj mu szanse. Dać mu szansę na co?

kaka
15 grudnia 2011
A ja mam zupełnie inne zdanie niż buntownik,bo uważam,że jeśli jesteś przekonana o jego miłości to nie powinnaś obawiać się rozmowy z nim.Sądzę,że możesz mu delikatnie powiedzieć,że źle się czujesz jak dowiadujesz się o jego imprezach od osób trzecich i wolałabyś aby sam ci o tym mówił,bo nie widzisz w tym nic złego.

buntownik
15 grudnia 2011
Chodzi mi o to ,że dobrze wiesz że bywa na tych dyskotekach.Z powyższej informacji wywnioskowałem,że już rozmawiałaś z nim na ten temat.Tu nie zgodzę się z kaką,czasem trzeba się powstrzymać od rozmów na ten sam temat,może to uznać że go szpieguje ,że go ogranicza,może się zdenerwować,nie wiadomo jak się może zachować.Dałbym mu szanse i mu zaufać,że cię nie zdradzi.Może to boli ,ale tak to jest ,człowiek na początku żyje w niepewności.Żyj tak jakby wszystko było jak zawsze.Wybierajcie się razem na te dyskoteki i poznaj jego znajomych. Będziesz miała okazję lepiej go poznać.Jeżeli dowiesz się że nadal chodzi na te dyskoteki z kolegami ,to wtedy z nim porozmawiaj z nim.Tylko na tyle ostrożnie ,że dowiedziałaś sie o ostatnim razie ,nie mów że wiedziałaś o wcześniejszych .Mam wątpliwości o jego wielkiej miłości ,może być zakochany .
Wypowiem własne zdanie,Nigdzie nie wybrałbym się bez osoby którą kocham,a nawet gdybym chciał iść bez niej to na pewno bym jej o tym powiedział.
Uwaga! mężczyzna!