Strona główna > Grupy > Porady Sercowe > Facet...
Porady Sercowe
Masz problem? Pytaj, pomożemy

Facet...

izunia3108
25 listopada 2011
Więc tak: Jest pewien facet, który chodzi do mojej szkoły i który strasznie mi się podoba. Można by powiedzieć, że chodzę wręcz po ścianach myśląc o nim. Nie znamy się zbyt dobrze, mówimy sobie "cześć", patrzymy sobie zawsze przeciągle w oczy i uśmiechamy się do siebie, ale nie jest to głębsza znajomość... Niestety... Trwa to już dłuższy czas i szczerze powiedziawszy nie wiem co mam o tym myśleć i co mogłabym zrobić, żeby facet zagadał, albo postanowił w końcu wziąć mój numer i napisał albo zadzwonił? Dodam, że oboje mamy po 18 lat, on nie jest nieśmiały, a ja nie chcę mu się narzucać, tylko dać jakieś subtelne, ale jasne sygnały, że mi się podoba itp.
Pomocy!!! :(

pielegniarka86
26 listopada 2011
Rozumiem,że ten facet nie chodzi z Tobą do klasy??
Może macie jakieś wspólne zainteresowania, chodzicie do tych samych miejsc??
Może znasz kogoś, kto zna jego??
Chodzi mi o jakiś punkt zaczepienia

izunia3108
26 listopada 2011
Nie, on chodzi do zupełnie innej klasy. Ja chodzę do technikum, a on do zawodówki, przez co widzimy się tylko dwa razy w tygodniu, kiedy on akurat ma szkołę. Czasem widujemy się na imprezach, ale kiedy w okolicy jest mnóstwo klubów i dyskotek trudno jest na siebie tak po prostu trafić... Mamy kilku wspólnych kolegów, ale takich do których mogłabym zagadać mając pewność, że będą dyskretni jest jak na lekarstwo... :(

buntownik
28 listopada 2011
Jest pewien problem.Może mieć inną dziewczynę o której nie wiesz,może wbrew pozorom jest nieśmiały i boi się twojej reakcji,może też nie jesteś w jego typie .Jak widzisz wiele pytń można zadać. Odpowiedz sobie na pytanie czy naprawdę chcesz go poznać ,bo jeżeli tak to nie przejmuj się tym że się ośmieszysz.To jest twoje życie robisz to dla siebie ,a zawsze znajdą się tacy co w każdym postępowaniu znajdą coś śmiesznego. Najprostszy sposób to na korepetycje,dowiedz się z czego jest dobry ,podejdź i powiedz że słyszałaś że.............Będziesz mogła wtedy swobodniej rozmawiać,bo jeżeli jest ktoś zakochany to ciężko rozmawiać swobodnie a jak jest temat to można zachować dystans.
Do dzieła dziewczyno ,przestań chodzić po ścianach bo nie przestaniesz się męczyć.
Uwaga! mężczyzna!