Strona główna > Grupy > Porady Sercowe > czy związek na odległość moze...
Porady Sercowe
Masz problem? Pytaj, pomożemy

czy związek na odległość moze przetrwac?

juliii
6 lipca 2009
Moj chłopak pracuje. ta praca wiążę sie z tym ze nie przyjeżdza do domu . juz go nie widzialam miesiąc... został tylko telefon. czy przez ten czas nie oddalimy sie od siebie?? a moze dzieki temu jescze bardziej sie zbliżymy do siebie? co o tym myslicie?

agusiaczek
6 lipca 2009
Zależy ile czasu jak długo będziecie w oddaleniu. Jeżeli między Wami jest mocna więź rozłąka powinna podgrzać uczucia. Jeśli nie - nie wróżę temu najlepiej. Ja z poprzednim partnerem rozstałam się po 1,5 rocznej rozłące, a byliśmy z sobą ponad 3 lata. Nawet to, że co weekend był w domu nie zastąpiło tego czasu, kiedy go nie było.

NoWay
6 lipca 2009
Ja z własnego doświadczenia nie polecam... choćby to był mój wymarzony, najcudowniejszy to nigdy więcej związku na odległość. Nie ma go przy Tobie kiedy potrzebujesz jego obecności. Odległość rodzi też niepewność i zazdrość ale tą jej złą stronę ale nie dziwmy się w końcu nie wie gdzie możesz być i co robić. Chociaż to pewnego rodzaju próba tylko czy warto jeśli można cierpieć?

abpjpjp
6 lipca 2009
mysle ze nie. jeszcze zalezy jak czesto widzicie sie. jednak wszystkie pary jakie
znam predzej lub pozniej rozstaly sie

domcia120
7 lipca 2009
moja kumpela była z chłopakiem w takim związku przez 3 lata później się wszystko popsuło

(?)
8 lipca 2009
zwiazek na odleglosc jest trudny ale nie koniecznie spisany na straty...ja sie rozstalam po 5 latach na pol roku i widzielismy sie tylko raz po 3 miesiacach.. ciezko bylo, ale jesli uczucie jest naprawde silne to przetrwa:)

czarna23
10 lipca 2009
uważam , że to ciężki kawałek chleba... duża tęsknota...lekkie osamotnienie. ja jestem w takimże związku :(

czarna23
11 lipca 2009
dla otuchy dodam , że ja ze swoim widuję się właśnie raz na miesiąc :(

CandyHeart
13 lipca 2009
ja ze swoim chlopakiem widujemy sie roznie, raz na tydzien, raz na dwa tygodnie, lub raz na miesiac... roznie.... uczymy sie w roznych miastach:(( bardzo za nim tesknie;((( ale jestesmy razem juz rok.... mam nadzieje ze wytrzymamy, kochamy sie przeciez a jesli ludzie sie kochaja to wytrzymaja przerozne przeszkody... czasami rozmawiamy o tym ze tesknimy, nie mamy siebie codziennie, czasami mam wattpliwosci czy on wytrzyma zwiazek na odleglosc jednak nie powinno sie o tym myslec bo mozna tylko popsuc sobie humor;) jednak zwiazek taki istnieje, wystarczy spojrzec na mnie i na mojego kotka;P

szalony28
14 lipca 2009
miesiąc okej, ale puł roku pewna zdrada
Uwaga! mężczyzna!

czarna23
14 lipca 2009
szalony... nie kazdy zdradza...sa jeszcze (choc mala to liczba) faceci z zasadami :P

(?)
15 lipca 2009
Ale czy ten związek od początku swego istnienia był "na odległość" czy dopiero po jakimś czasie swego istnienia stał się "na odległość"?
Gdy związek od początku był na odległość, myślę że jest w nim znacznie łatwiej przetrwać, bo partnerzy od samego początku się przyzwyczajają do przeciwności losu, jednak gdy dotychczas spotykaliście się często a teraz niestety nie macie takiej możliwości to bardziej wam siebie brakuje i znacznie trudniej jest przetrwać rozłąkę...

Ale myślę że jest to dla was swego rodzaju sprawdzianem i jeśli przetrwacie, będzie to świadectwem na to że zależy Wam obojgu i później będzie Wam ławiej pokonać ewentualne przeszkody życiowe a jak to przetrwacie, kto wie, może los będzie dla Was łaskawszy i będziecie już bliżej siebie :)
Życzę Wam wszystkiego dobrego!

juliii
16 lipca 2009
ta praca jest sezonowa pół roku w pracy i tak co miesiac przyjezdza do domu na pare dni a nastepne pół roku na zime w domu

Ela
17 lipca 2009
Może owszem, ale nie na dłuższa mete ;]

(?)
17 lipca 2009
A próbowaliście to w jakiś sposób zmienić?
Może wymagało by to poświęcenia od jednej ze stron...