Strona główna > Grupy > Muzycznie > Taniec zmysłów
Muzycznie
:) w świecie dźwięków...

Taniec zmysłów

Ela
10 lipca 2008
Czyli Pytania:
Taniec nowoczesny czy standardowy.
Który z nich najbardziej wygląda na zmysłowy?
co sądzicie np o Sambie?

tej w tańcu nowoczesnym jak i w standardowym?

(?)
12 lipca 2008
samba jest tancem latynoamerykanskim, nie standardowym, stadnard, to np, walc, tango, a najbardziej zmyslowa jest rumba

(?)
12 lipca 2008
standardowe:
Walc angielski
Tango
Walc wiedeński
Foxtrot
Quickstep

latynoamerykanskie:

samba
rumba
cha-cha
paso doble
jive

(?)
12 lipca 2008
Rumba;)))

(?)
14 lipca 2008
widac wszyscy sie znaja. moda na kursy tanca? Jak dla mnie najbardziej zmysłowy taniec to taki kiedy zatańczysz dla faceta sam na sam wkladajac w to cale serce (i zmysły ;-D). No chyba, ze chodzi Ci o tance typowo parkietowe, to wtedy sluchaj ponizszych ekspertów.
To pisał facet! :)

Ela
14 lipca 2008
O proszę ;] nie wiedziałam o takim podziale.

Nie tańczyłam standardowych tańcu, a nowoczesne i trenowałam capoeire a na niej miałam też elementy samby ;]

Taniec zawsze mnie pasjonował.

(?)
16 lipca 2008
Jeśli chodzi o tańce nowoczesne to wydaje mi się, że nie tyle, co może są zmysłowe ale przesiąknięte seksem aż za bardzo momentami a to już nie jest takie fajne. Tak na prawdę każdy taniec może być zmysłowy... wszystko zależy od choreografii :)

wenus2525
17 lipca 2008
Rumba to jest to!!!! hehe

(?)
26 lipca 2008
Elu,nie wiem skad jestes ale gdzie"zlapac"capoeire?Moze nie do konca o sambe mi tu chodzi.;)))))))
Pozdrawiam!

madfreak
31 lipca 2008
@malastka:

najszybciej w necie..;)
wiekszosc polskich grupa ma strony, na ktorych sa fora, na ktorych mozna popytac o treningi w miejscowosci w ktorej mieszkasz lub najblizej Twojej..
a jesli mieszkasz w duzym miescie, to gwarantuje, ze w wakacje popoludniami gdzies w jakims popularnym parku na pewno uda Ci sie znalezc grupke ludzi trenujacych capo..;)
dla przykladu w Poznaniu bedzie to teren na Malcie przy stoku narciarskim..;)

w temacie: salsa..

(?)
12 sierpnia 2008
tniec był super

(?)
15 sierpnia 2008
taniec standardowy jest bardziej zmysłowy a co do samby jest super :D