Strona główna > Grupy > Wizaż > przedłużanie rzęs
Wizaż
Porady kosmetyczne. Wszystko o makijażu od A do Z.

przedłużanie rzęs

natural
23 czerwca 2010
Chciałabym się dowiedzieć kilku informacji na ten temat. Najlepiej jaką metodę wybrać, gdzie robią dość dobrze i rzecz jasna ile mniej więcej taki zabieg może kosztować. Z tego co wiem, to niektóre metody są bardziej polecane niż inne, podobno po niektórych te syntetyczne rzęsy odpadają. Będę wdzięczna za informacje.

vogue
23 czerwca 2010
Wiesz, że ja też kiedyś się zastanawiałam, czy sobie czasem rzęs nie przedłużyć ? a raczej pogrubić i zagęścić.
Naoglądałam się różnych zdjęć, na których były rzęsy po przedłużeniu rzęs. Efekt zapierał dech w piersi, ale chyba nie o to pytałaś ;)
wiesz, jeśli chodzi o metody przedłużania rzęs to myślę, że jedną z lepszych jest Xtreme Lashes .
Co do tego, ile taki zabieg może kosztować to zależy, gdzie chciałabyś sobie te rzęski przedłużyć, ale jak sprawdzałam ceny w studiu Fanaberya to przyznam , że nie jest to taki duży koszt.
co do tego, że rzęsy odpadają to nie wiem, bo jeszcze jestem przed zabiegiem ;)
a ty jaką metodę byś wybrała?

Annu
1 sierpnia 2010
Ja byłam kiedys na takim zabiegu za darmo, bo dziewczyna sie uczyła i potrzebowałą testera :D
Ona robiła metodą doklejania rzęs pojedyńczo, kazda rzęsa osobno. Zdecydowałąm sie wtedy na rzeczy chyba rozmiar 10 lub 11 teraz wziełabym 13. Efekt był widoczny ale raczej jesli chodzi o długość niz grubość. Cena takiego zabiegu okolo 500zł . Co do wypadania rzes
to wiadomo ze jak jeszcze je malujesz apotem robsz demakijaz to nalezy go robić płynem do demakijazu nie zawierającym oleków, ponieważ wtedy rzesy automatycznie wypadną. Dlatrego należy rzesy zmywać nie tłustym płynem do demakijazu.
Ja bym w ogole ich nie malowała tuszem, ponieważ efekt jest widoczny, ale radze wybrac 13 lub 14, bo chociaz wydaje sie to przerażajace i mysli sie ze rzesy beda za długie i beda wygladały sztucznie to to wcale nie prawda.
I radze wybrac raczej grubsze.

ewa200
22 lutego 2011
moja koleżanka na swoje wesele robiłą przedłużanie rzęs w salonie futuro w wawie i wyszło super wiele osób nie myslało że to są sztuczne rzęsy.