Strona główna > Grupy > Wizaż > permanentny oczu
Wizaż
Porady kosmetyczne. Wszystko o makijażu od A do Z.

permanentny oczu

Szlachetna
31 maja 2010
Dziewczyny, czy robiła sobie któraś z was permanentny oczu, a konkretnie kreski na górnych powiekach? Ja bym bardzo chciała sobie zrobić, bo trzęsą mi się ręce i to najtrudniejszy i najbardziej czasochłonny element porannego makijażu. Efekt jest naturalny, miejsce już wybrałam - w Warszawie w Instytucie Urody robią za 4 stówki. Ale mam pytanie: kiedy pigment zaczyna schodzić, jaki jest efekt? Czy oczy nie wyglądają jak nieudolnie pomalowane, czy to schodzi równomiernie? Możecie coś powiedzieć na ten temat?

(?)
31 maja 2010
Moja kolezanka miala robione brwi i kontury ust.Brwi gdy schodzil kolor byly...pomaranczowe,wstretnie to wygladalo-robila henne i potem jeszcze malowala je cieniami zeby jakos to wygladalo.Z ustami bylo troche lepiej bo najpierw kontury zbladly i minimalnie punktami schodzilo,ale brwi to byla jedna wielka masakra.Ale szczerze mowiac nie wiem,czy w kazdym przypadku tak jest i od czego zalezy czy od jakosci tuszow?poszukaj w necie ,napewno znajdziesz o tym wiele.

natural
1 czerwca 2010
Taki makijaż permanentny utrzymuje się od 3 do 5 lat i z czasem zaczyna blednąć. Wcale nie wygląda to źle, oczywiście jeżeli jest dobrze coś takiego zrobione. Zazwyczaj jak robi się taki makijaż, to chodzi się na początku dwa razy, bo po pierwszym nałożeniu pigmentu, kolor trochę schodzi, ale wcale nie musi tak być - wszystko zależy od cery. Myślę, że jednak taki makijaż, to bardzo wygodna sprawa i nie ma się czego bać, będzie dobrze i elegancko wyglądało na pewno.

Szlachetna
17 czerwca 2010
Brwi i tak bym nie robiła tylko powieki. Właśnie efekt na zdjęciach bardzo mi się podoba, o tym Instytucie czytałam same dobre opinie, że profesjonalne linergistki. I w dodatku ta promocja kusi, przecież to jest naprawdę bardzo niska cena za taki zabieg. Ale waham się jeszcze.

Limi
1 lipca 2010
weszłam na ich strone, wyglada to ksuząco. Zawsze marzyłam zeby robic cos takiego - zarabiac na tym, że czynisz kogos piekniejszym:)
Nie mam teraz czasu przegladać dokładnie oferty, ale na pewno to zrobie wieczorkiem, dzieki za namiar:)

corinka
24 sierpnia 2010
Od niedawna zaczęłam zbierać informacje na temat makijażu permanentnego. Moja znajoma zrobiła sobie usta i kreski na powiekach. wygląda to całkiem nieźle. Słyszałam, jednak o różnych osobach, które bez szkoleń wykonują taki zabieg i to na nie najlepszych produktach. Na stronie centrum szkoleniowy New look, znalazłam opis wysokiej jakości pigmentów amerykańskich i izraelskich. Czy znacie salon, który się nimi posługuje?

ola87r
14 września 2010
To masz przeciez najlepiej to zrobic w Denique, tam masz dorbe kosmtyczki (jesli jestes z wawy)