Strona główna > Grupy > Wizaż > Jaki makijaż?
Wizaż
Porady kosmetyczne. Wszystko o makijażu od A do Z.

Jaki makijaż?

Lidka
8 kwietnia 2010
Cześć,
jaki makijaż proponujecie brunetce z niebieskimi oczami, średnia karnacja.
Szukam sobie jakiegoś makijażu, ale nie wiem w jakich odcieniach ;/

sloneczko
8 kwietnia 2010
Fiolet, zieleń, brąz - powinny pasować.

domcia120
8 kwietnia 2010
jest jeszcze kwestia Twoich rysów, nie tylko kolorów;)
duże oczy maluje się przecież inaczej niż małe. I i troche też zależy od wieku - czy chcesz zaszaleć, czy dobrze czujesz się w barwach, czy wolisz makijaż stonowany.

Ogólnie: jeśli jesteś brunetką to czarny tusz, ale jeśli jesteś młoda to możesz zaszaleć z kolorowymi tuszami:) ja bardzo lubię stosować niebieski czy zielony, jeśli taki kolor ubrania mam danego dnia na sobie:)
jeśli małe oczy to jasne barwy, bo optycznie powiększają, zawsze zaś jaśniejszy kolor na całej ruchomej powiece, ciemniejszy przy zewnętrznym kąciku oka, najlepiej się sprawdza położony trójkątem:) /rety, jak to trudno wyjaśnić bez rysunku..:/
kreska miedzy rzęsami, najlepiej w kolorze tuszu powoduje, że wydaja się one gęstsze, i osadzone na niej z nie "w powietrzu";)
kolory zaś - zawsze polecam makijaż adekwatny do kolorystyki ubioru, wtedy wyglądasz jak całość, a nie jak od szyi w górę i dół osobno;)
to w duużym skrócie :) tyle, co da się wyjaśnić na odległość i nie widząc Cię..

Farai
17 maja 2010
hej najlepiej byłoby jakbyś zamieściła swoje zdjęcie;)
a z tych info, które posiadamy to cienie będą pasowały do Ciebie odcienie zielonego, śliwki, brązu, granatu, różu- brzoskwinia i średnio brązujące, tusz- brąz lub czarny, pomadki raczej w odcieniach naturalnych(gdy malujesz intensywnie oczy) a cały makijaż będzie efektowny jeśli wszystko dobrze dobierzesz :) ważny jest tez sposób nanoszenia cieni, różu itd...-każdy ma inne rysy i makijaż wykonuje się się pod dana osobę więc ciężko dokładnie doradzić;)

aluta20
12 października 2010
Zastanawiam się nad makijażem permanentnym. mam taki problem, że nosze okulary i z reguły w ogóle nie widać mojego makijażu. Z reguły z reszta ograniczam się jedynie do tuszu i kredki, czasem stosuje jakieś ciemniejsze cienie. Czy wiecie może gdzie warto zrobić makijaż permanentny i czy jest to bezpieczne. Ktoś wspominał o Instytucie Urody New Look? Jakieś opinie?