Strona główna > Grupy > Wizaż > Twarz...
Wizaż
Porady kosmetyczne. Wszystko o makijażu od A do Z.

Twarz...

24edytka91
15 stycznia 2010
Witam mam takie pytanie od pewnego czasu moja twarz zrobiła się taka ,,chropowata". Moja siostra ma tak delikatna jak pupcia niemowlęcia.. tez bym chciała taka mieć znacie może jakieś sposoby?? mogą też być domowe.... :)

agusiaczek
15 stycznia 2010
Peelingi w zalezności od rodzaju cery, maseczki nawilżające i dobry krem do twarzy najlepiej też nawilżający na dzień, regenerujący na noc, jeśli nie masz żadnych większych problemów z cerą.

SummerOblivion
16 stycznia 2010
mi skóra wyładniała gdy zaczełam jeść jogurt z otrębami owsianymi i pszennymi... i oczywiście co drugi dzień peeling :)

talula
6 marca 2010
Święta racja!! otręby są dobre na wszystko!!!! no i polecam peeling enzymatyczny

xKorbaXx
10 lipca 2010
ja mam taki domowy sposób ;)

przepis;
filiżanke białej fasoli przesypujemy do wiekszego naczynia, zalewamy woda i moczymy przez 6 godz.
potem gotujemy aż stanie się miekka , fasole ugniatamy widelcem i dodajemy do niej łyżkę oliwy z oliwek, a następnie miksujemy. do uzyskanej masy dodajemy sok z cytryny. na koniec dodajemy łyżkę miodu.
maskę nakładamy na tważ na 15 minut. zmywamy najpierw ciepłą a potem zimną wodąą .

;))

roszpunka
15 września 2010
Koniecznie co jakiś czas trzeba oczyszczać skórę twarzy, bo w przeciwnym razie robi się właśnie chropowata. Dobrze jest również stosować odpowiednie maseczki i kremy - na początek taka pielęgnacja wystarczy, potem trzeba będzie pomyśleć o peelingach, odżywczych kremach itp.

ola87r
21 października 2010
mozna tez zainwestowac w kwas hialuronowy i wizyte u dr Zdzitowieckiego na pomorzu :)