Strona główna > Grupy > Wizaż > wysuszona cera - co poradzicie?
Wizaż
Porady kosmetyczne. Wszystko o makijażu od A do Z.

wysuszona cera - co poradzicie?

nipsu
13 listopada 2009
zawsze zimą mam bardzo wysuszoną cerę (od ogrzewania). kremy nawilżające pomagają tylko na chwilę. próbowałam nawet ograniczać ogrzewanie, ale jak później zasnąć w takim zimnym pokoju... macie na to jakieś sposoby?

pielegniarka86
13 listopada 2009
CAPIVIT HYDROCONTROL proponuję

tagalog
16 listopada 2009
No ogrzewanie i klima nie sprzyja cerze. Wiem coś o tym, bo sama mam bardzo wrażliwą cerę, zresztą mój synek też :/. Wymieniliśmy w domu pościel na wełnianą i skręciliśmy ogrzewanie. Pod wełną nie jest ani za gorąco ani zimno tylko w sam raz.

deborah83
16 listopada 2009
Ogrzewanie to chyba zmora każdej kobiety. Chociaz ja na przyklad mam odwrotne problemy z cerą. Zimą jest bardziej świecąca, natłuszczona, mam problemy w wypryskami. Myślicie, że na to też może mieć wpływ właśnie ogrzewanie? Też słyszałam, że pościel wełniana dobrze reguluje temperaturę i wilgoć w sypialni i zamierzam kupić w najbliższym czasie. Tagalog, a gdzie Ty swoją kupiłaś? Może przy okazji zaoszczędzimy też na rachunkach za ogrzewanie. :))

nipsu
16 listopada 2009
Capivit już kupiony, oby pomógł:)
tagalog -> dołączam się do pytania o pościel: gdzie kupić takie cudo, żeby mieć pewność, że to nie podróbka?

kjvisage
17 listopada 2009
Kladz codziennie na parapecie kubek wody. Od ogrzewania powietrze w pomieszczeniu jest wysuszone, a w ten sposob woda bedzie parowac i nieco nawilzac powietrze. Sa tez specjalne takie pojemniki na wode, ktore wiesza sie na grzejniku.

Kinia18
17 listopada 2009
Capivit-jest bardzo dobry mi pomógł i tobie na pewno też:)

Powodzenia

tagalog
17 listopada 2009
W sieci. Mam pościel Coconti.

nipsu
17 listopada 2009
tagalog -> o, fajna! wygląda całkiem elegancko
kjvisage -> spróbuje z kubeczkiem i dam znać, jakie efekty:)

whynot
22 czerwca 2010
Odświeżam temat, bo w końcu znalazłam naprawdę bardzo skuteczny kosmetyk na tego typu problemy. Ja najczęściej bardzo suchą skórę miałam na brzuchu i ramionach, nic nie pomagało. Jakiś czas temu zaczęłam jednak używać oliwki nawilżającej firmy Palmers, efekt naprawdę zaskakujący. Kolejna kwestia to nawilżacz powietrza, potrafi naprawdę zdziałać cuda.

kika75
13 lipca 2010
szczególnie teraz kiedy słonce wysusza naszą skóre polecam krem odżywczo nawilżający z mary cohr,super nawilża i odżywia sucha skórę