Strona główna > Grupy > Wizaż > makijaż:)
Wizaż
Porady kosmetyczne. Wszystko o makijażu od A do Z.

makijaż:)

morelka
8 listopada 2009
Kochane powiedźcie mi co zrobić, żeby cienie po dłuższym czasie nie zlewaly sie na powiece...uzywam cieni Ruby Rose perłowe....ale po pewnym czasie zlewaja mi się na powiece...jakies rady może??? :) z góry dziekuję:*

domcia120
8 listopada 2009
Nie mam pojęcia może nakładać mniejszą ilość cieni ?

aska90
8 listopada 2009
zanim pomalujesz oczy cieniami nałóż na powieki niewielka ilość podkładu albo specjalną bazę na powieki ale myślę że podkład wystarczy,przynajmniej mi sie nie zlewają:)

(?)
8 listopada 2009
uzywaj bardzo jasnego i bardzo ciemnego cienia(nie chodzi o to by bylo duzo na oku)tylko po to by byl kontrast np na zewnetrzna kacik ciemny cien na wewnetrzny jasny i rozetrzyj granice delikatnie,wtedy nie bedzie sie zlewac w jedno;)najlepsze rezultaty sa przy uzyciu pedzelkow,cienie sie lepiej rozprowadza i nie osypuja sie.Dobra jest rowniez baza pod makijaz:)pozdrawiam;)

morelka
8 listopada 2009
Martuś robie tak....ale nie daje pod cienie podkładów....przetestuje to:) dzieki Kochane

kjvisage
10 listopada 2009
To moze ja sie wypowiem ;) Jestem z zawodu wizazystka :)
Najlepiej naloz na powieke podklad, nastepnie transparentny puder matujacy i dopiero wtedy cienie. Ja tak robie na codzien i jeszcze nigdy nie mialam problemu ze splywajacymi cieniami. Bazy pod cienie nie musisz uzywac, chyba ze maja trzymac bardzo dlugo. Ja bazy nie uzywam nigdy. Jesli uzyjesz na powieke samego podkladu, bez pudru, to moze byc ze makijaz wyjdzie nieco flekowaty ;) jakby mial plamy. To zalezy oczywiscie tez od podkladu. Jesli podklad jest bardzo rzadki moze tak sie zdarzyc, wtedy lepiej nalozyc jeszcze puder. Jesli uzywasz podkladu matujacego, to nie potrzebujesz pudru. Aha i jeszcze jedno! Nie nakladaj cieni natychmist po nalozeniu podkladu. Lepiej odczekac minutke.

morelka
10 listopada 2009
dziekuje bardzo:*