Strona główna > Grupy > Antykoncepcja. > antykonepcja
Antykoncepcja.

antykonepcja

pleasure
29 czerwca 2010
Jak miałam 17 lat zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (powody: trądzik, a potem seks).
Brałam 3 rodzaje tabletek: regulon, microgynon i teraz yaz. Biorę 5 rok tabletki, oczywiście przynajmniej raz w roku w tym czasie robiłam przerwy nie krótsze niż 3 miesiące (najdłuższa przerwa trwała pół roku).
W przyszłym roku nadejdzie moment kiedy chciałabym zaprzestać brania, bo chciałabym zostać mamą. Myślicie, że będzie trudno zajść mi w ciążę?
W ciągu tych 5 lat regularnie chodziłam do ginekologa, a raczej ginekologów. Każdy mówił, że mam dobrą budowę macicy i jest wszystko ok.

xxxa
30 czerwca 2010
Jeżeli lekarze Ci tak mówią to wydaję mi się że żadnego problemu nie będzię; )
Pozdrawiam przyszłą MAmusie !!!! ; )

pielegniarka86
30 czerwca 2010
Nie powinnaś mieć problemu z zajściem w ciążę, wybierz JEDNEGO ginekologa położnika, który będzie Cię prowadził w czasie ciąży i najważniejsze... nie stresuj się ;)

paja76
1 lipca 2010
Witam.Co do tego czy bedziesz miała problemy to podam Ci przykład mojej szwagierki.Brała bardzo długo tabletki no i trafiła na faceta swojego życia wiec chcieli miec dzieci.No i był problem poniewaz 3 razy poroniła.W 4 tygodniu,3 tygodniu i potem jej dzidzius juz miał 12 tygodni.Wszyscy lekarze zgodnie stwierdzili ze to po tabletkach organizm taki dostała ze nie moze ciazy utrzymac.Ale rok temu zaszła ponownie w ciaze i teraz ma cudownego synka:)Wiec najwazniejsze jest to aby nie popasc w depresje gdyby cos sie nie udało za pierwszym razem:)Ale oczywiscie nie zycze Tobie tego i i za rok dasz znac czy to chlopczyk czy dziewczynka:)Pozdrawiam i głowa do góry:)

pleasure
1 lipca 2010
:) dziękuję wam :***
uwielbiam was moje limetkowe dziewczęta :D

Mmmodo
25 sierpnia 2011
hey, miałam ten sam problem brałam tabletki przez 3 lata od 16 roku życia a jak już wpadłam i poroniłam to lekarz tez mi powiedział ze to przez tabletki bo mi sie organizm przestawił...Teraz stawiam jednak na prezerwatywy ;)