Strona główna > Grupy > Antykoncepcja. > tabletki antykoncepcyjne yaz
Antykoncepcja.

tabletki antykoncepcyjne yaz

pleasure
25 maja 2010
Cześć dziewczyny.
Mam pewien problem, strasznie narozrabiałam ;] i tak naprawdę nie wiem co mam robić:(
a mianowicie...
od początku roku biorę tab.antykoncepcyjne Yaz, w czwartek (20.05) zażyłam 8 tabletkę o stałej porze, w piątek (21.05) zakreciłam się strasznie myślałam, że wzięłam tabletkę ale tak się niestety nie stało... 22.05. nie zauważyłam, że w piątek nie zjadłam tabletki i wzięłam piątkową (9tab.z opakowania), w niedziele zauważyłam, że w opakowaniu mam 10tabletkę (sobotnią) nie zażytą i zażyłam dwie naraz (10 i 11tab.z opakowania). W tym czasie kochaliśmy się 5 razy. Nie wiem co teraz zrobić:((
Dzwoniłam do mojej ginekolog, ma być dopiero w lipcu bo ma wolne:/ dzwoniłam po innych lekarzach i nie chcą mnnie przyjąć natychmiast:/ a na prywatnego mnie nie stać (u nas za wizytę sie placi ponad stowke). błagam pomóżcie:***

pleasure
25 maja 2010
aha...Nie boję się, że jestem w ciąży... bardziej obawiam się tego, że mogę skrzywdzić małą istotkę zażywając nadal tabletki:(

olisia
26 maja 2010
nie przejmuje się ! masz takie stężenie hormonow w orgniźmie-tych ktore zapobiegaja ciazy iz nie masz sie co przejmowac.. :) bierzesz je na tyle dlugo ze po tym czasie nie da rady byz zajsc w ciaze tym bardziej ze je nadal stosujesz :) naprawde uwierz mi ! :) i nie przejmuj se :) nie popelniaj nigdy wiecej tego bledu bo to leki -hormony a one sa jakby najwazniejsze w naszym organizmie :)
pozdrawiam,przyszla farmaceutka ! :)

pleasure
26 maja 2010
Dziękuję Olisiu :)
Na wszelki wypadek kupiłam test ciążowy :P
Ja nie zrobiłam tego specjalnie, po prostu nie zwróciłam uwagi.
Teraz będę ostrożniejsza :)