Strona główna > Grupy > Antykoncepcja. > czy to od tabletek?
Antykoncepcja.

czy to od tabletek?

niunka710
19 maja 2010
Mam takie pytanie zażywam tabletki antykoncepcyjne Harmonet czy od nich moge miec grzybice pochwy?Czy w ogole można miec po tabletach anty grzybice?ciagle mi nawraca i mysle ze to przez tabletki...moge sie myslic..znacie jakies leki lub czopki bez recepty na grzybice?prosze o pomoc..

dammin
19 maja 2010
wydaje mi sie, ze w ulotkach tabletek hormonalnych jest napisanie, ze moga byc przyczyna infekcji w rzadkich przypadkach. suchosc pochwy na pewno, a to moze powodowac podraznienia i otarcia w trakcie stosunku, a od tego juz niedaleko do infekcji.
jesli czujesz, ze masz juz grzybice to lepiej idz do ginekologa- to juz nie sa zarty.

jesli natomiast odczuwasz lekkie pieczenie na wargach sromowych to mi kiedys pomogla masc clotrimazolum, ale ja nie mialam grzybicy!

zdecydowanie polecam plyn do higieny intymnej lactacyd- wedlug mnie jest rewelacyjny. uzywam go od kilku lat i nie mam zadnych problemow, nie dosc ze swietnie pomagaja w gojeniu to jeszcze zapobiega.

ale zaznaczam- ja nie ma tendencji to lapania grzybic.

(?)
24 maja 2010
Lepiej pójdź ze swoim problemem do ginekologa on Ci na pewno pomoże bo tak na własną rękę to wątpię że coś zdziałasz skoro piszesz że ta grzybica Ci się odnawia...
Również polecam maść clotrimazolum xD

Owsiana
28 maja 2010
No własnie.. kobiety szprycują sie hormonami zabezpieczjąc sie przed ciążą a zupełnie zapominają zabezpieczać się przed infekcjami. Jeśli to grzybica to Twoje leczenie nic nie da... bo będziesz się z powrotem "częstowac" nią od partnera.

Od hormonów nie ma się grzybicy ale.... można miec powazne problemy z tarczycą, nowotworami, bezpłodnością itd.

Przed grzybicą lub innymi infekcjami kontaktów seksualnych zabezpieczać się można tylko prezerwatywą lub uprawiając seks z partnerem zdrowym i świdomym, że w przypadku skoku w bok powinien używać prezerwatywy aby nie zainfekować później swojej stałej partnerki - ta sama zasada świadomości dotyczy kobiet.

Idź do ginekologa. Pamiętaj, że zdrowie jest najważniejsze... Stówa? trudno - dopiero wchodzisz w życie - wydasz więcej stów na zdrowie....