Strona główna > Grupy > Zaręczone:) > Zaręczyny
Zaręczone:)
Piszcie o pomyśłowości swoich mężczyzn :) czyli jak sie oświadczyli :)

Zaręczyny

niunka710
23 października 2009
Czesc chciałabym sie dowiedziec czy ktoras z was robiła zareczyny chodzi mi o to ze to dziewczyna sie oświadczyła swojemu ukochanemu jak to mniej wiecej wygladało???czy mam kupic pierscionek sama?bo chce zeby to była niespodzianka dla mojego mezczyzny bo wiem ze on by sie nie zdecydowal na taki krok...szukam pomocy prosze o odp....

pielegniarka86
23 października 2009
Bóg Cię opuścił dziewczyno??!! Może jeszcze uklękniesz przed nim...??

pleasure
24 października 2009
haha:) Pielęgniarka dobry tekst :D

wg mnie to odważny krok:) czasami tez o tym myślę. Ale nie dlatego, że mój mężczyzna na to by się nie zdobył...choć już go sama nie rozumiem xD
rok temu zabrał mnie do jubilera i mierzyliśmy pierścionki, a po 2tyg.od tego zdarzenia dwie pary z naszej paczki się zaręczyły i on powiedział ze nie bedzie trzeci bo wyjdzie ze odgapia ;]
więc jak pisałam wcześniej też czasami myślę o tym, żebym to j mu się oświadczyła, ale nie zrobiłabym tego...poczekam na tą wspaniałą chwilę....;)

Adka
24 października 2009
Wszystko sie zmienia...Wiec nie dziwi mnie twoje pytanie...Moze nie klekaj,nie przesadzaj:-)Hehe..
Moze poprostu kup jakis pierscionek zareczynowy ,wsadz do pudelka postaw na talerzu(robiac kolacje) ...A dalej samemu sie potoczy...Sadze,ze nawet nie bedziesz musiala sie pytac o te magiczne slowo:czy wyjdziesz za mnie"..Chlopak zrozumie o co chodzi i odrazu wsadzi go na palec:-D
Ja podejrzewam,ze w sylwestra mi sie ten moj oswiadczy...I tak sobie mysle,ze ja mu tez chyba kupie pierscionek,zeby kazda laska wiedziala,ze jest zajety:-D

(?)
24 października 2009
Ciekawe jak chlopak zareaguje na zareczyny?
Chociaz kiedys dla kazdego byl szok,ze baba pracuje a facet siedzi w domu i nianczy dzieci,a teraz? Nikogo to nie razi. Wiec kto wie? Zycze powodzenia!

Kasienka1979
24 października 2009
Podziwiam odwagę :) Przejmujemy rolę mężczyzny no i czemu by nie:) jak to cztałam w któryms temacie że faceci noszą torebki to czemu my mamy się nie ośwaiadczać.

pielegniarka86
24 października 2009
Ja bym tego nigdy nie zrobiła. Może i wszystko się zmienia, ale pewnych rzeczy nie należy poprawiać. Nie wyobrażam sobie kupować pierścionka zaręczynowego dla siebie samej. Wg mnie to nie jest odważny krok, tylko idący ku katastrofie. Już wolałabym żyć w nieformalnym związku niż oświadczyć się facetowi. Szanujcie się dziewczyny, bo później facet wam wskoczy na głowę, a wy nie będziecie wiedziały dlaczego... Mężczyzna musi się chociaż trochę wysilić, nie możemy go wyręczać...Lepiej poczekać...

pleasure
24 października 2009
Ja dziś zapytałam się Mojego co on na to, gdybym to ja się oświadczyła...byłoby to orginalne:P
poczerwieniał ze wstydu:P
i powiedział, że to byłoby fajne...

ale i tak tego nie zrobie ;)

agusiaczek
25 października 2009
Ja rozumiem modę i postęp kultury, ale jedna rzecz się nigdy nie zmieni w moim przekonaniu, że kobieta pozostanie kobietą, a mężczyzna mężczyzną... rozumiem, że można sie w ten sposób powygłupiać, ale tak na poważnie to dobrze mi się nie kojarzy. Mój mężczyzna czytając ten post zaczął się śmiać i stwierdził, że w tym związku to chyba Kobieta nosi spodnie, więc rodzi się pytanie co nosi mężczyzna ( o ile można nazwać tak faceta, który zostaje proszony o rękę i się zgadza). Jeżeli to jest normalnie myślący facet, obedrzesz go z godności, więc najpierw się zastanów jak taki krok przyjmie Twój mężczyzna.

Kinia18
27 października 2009
Podziwiam odwagę:)
Ja bym się nie zdecydowała chyba na taki krok:):)
Ale może kiedyś kto wie:):0

domcia120
30 października 2009
Ja też bym się nie oświadczyła Od czego są Panowie ! Poczekaj może ci się sam oświadczy :) albo daj mu jakiś znak że chciała byś aby ci się oświadczył :)

anulkadg
3 grudnia 2009
Dokładnie! popieram Domcie120. Oświadczyny są domeną mężczyzn i tak pozostanie.pomimo tego ze świat się zmienił i jest równouprawnienie to w tej kwestii nadal uważam ze od tego są mężczyźni i nie należy im tego zabierać;) naprowadź go.powiedz że go kochasz ale chciałabyś aby wasz związek wkroczył na wyższy poziom i chyba nadszedł ten czas.jeśli chłopak jest kumaty a chyba jest to podejrzewam ze zrozumie aluzje i to on Tobie się oświadczy a nie na odwrót;)

natinka
6 stycznia 2010
Hej;) A ja bym się chciała dowiedzieć o Wasze gusta w kwestii pierścionka zaręczynowego, jakie preferujecie proste i skromne czy raczej "bogate"?

ptysia
18 stycznia 2010
Hm, niby czasy emancypacji, feminizmu, etc ale ja jednak poczekałabym aż to facet się oświadczy, haha tzn. nadal czekam :) A co do pierścionka natinka to marzy mi się taki jeden, w duchu sobie myślę, że może będzie mi go dane nosić:) z białego złota z małym diamentem ale ma w sobie to coś :)

Ela
14 lipca 2010
i jak oświadczylaś mu się?