Strona główna > Grupy > Buty > Wysokie obcasy
Buty
To mój nałóg. Botki, szpileczki, mokasyny, pantofelki, kozaczki, klapki.....itp...itd.....:D

Wysokie obcasy

pielegniarka86
12 grudnia 2008
Od jakiegoś czasu zaczęłam chodzić w butach na wysokich obcasach. Po krótkim czasie od założenia ich bolą mnie nogi i zastanawiam się ile to trwa zanim moje nogi przyzwyczają się do takich butów. Jak myślicie?? Może macie jakieś rady żeby ulżyc mojemu cierpieniu??

Deijaneira
12 grudnia 2008
Dobrze jest wymoczyć wieczorem nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem olejków.
Chyba nie ma reguły na to kiedy nogi się "przyzwyczają". Kupiłam sobie śliczne buciki. Przy mierzeniu były średnio wygodne. "Pomyślałam "e tam, noga się przyzwyczai". Niestety, są źle wyprofilowane i nie mogę ich nosić, leżą w szafce. Z kolei inne od początku wspaniale dopasowały się do stopy i biegam w nich jak w kapciach (ale kosztowały fortunę :| )
Mam nadzieję, że nie będziesz długo cierpieć. Pozdrawiam :)

pleasure
12 grudnia 2008
ja też czasem mam ten problem ze szpilkami. Ale nie zawsze ;)
Najczęściej tak mam, gdy dużo chodzę np.jadę na miasto i chodzę parę godzin na obcasie... :(

merce
2 kwietnia 2009
Co jakis czas trzymac nogi przez pare minut w gorze to wtedy bardzo szybko sie regeneruja. Poza tym zimny prysznic rano i wieczorem na same nogi tez bardzo pomaga.

dnmMili
23 lipca 2009
Ja nienawidzę chodzić w takich butach, szczerze Ci współczuje, po prostu wielka masakra chodzić po tych chodnikach nierównych...

izunia3108
5 sierpnia 2009
Ja uwielbiam wysokie obcasy. Mogłabym w nich chodzić cały czas. Zwłaszcza w szpilkach na platwormie. Butki na obcasie wydłużają nogi a czasem nawet optycznie pomniejszają stopę. Są cudowne. Bez nich nie da się żyć:D

justynalor
27 września 2009
Ja kocham obcasy. Przed wyjściem z domu np. do pracy wkładam do butów wkładki, które zapobiegają bólom. Bardzo polecam i można kupić w ROSSMANNIE za ok. 15zł. Pozdrawiam ;)

aluta20
7 października 2010
Ja na co dzień nie lobię wysokich obcasów, ale uważam, że od czasu do czasu nie ma nic złego w założeniu bardziej eleganckiego buta na wysokim obcasie. Powszechnie wiadomo, że noga całkowicie inaczej prezentuje się w ładnym, zgrabnym buciku !!!

kotqa13
11 marca 2011
http://tiny.pl/hctk4

amandaa
11 maja 2011
Ja też uwielbiam chodzić w butach na wysokim obcasie! Botki.. szpilki to jest to co uwielbiam :)
Pewnie po jakimś czasie się przyzwyczaisz. Chyba że jest to kwestia źle wyprofilowanych butów. Wtedy co innego. Albo odłożysz je do szafki, albo zaciśniesz zęby i nadal będziesz w nich chodzić.

MagdaW
4 grudnia 2011
Jak dla mnie wysoki obcas to podstawa. Wiadomo, że noga musi się przyzwyczaić do nich jak do każdego buta. Ja przyzwyczaiłam się po 2 tygodniach, było trochę bólu, ale zaraz po powrocie rozmasowywałam stopy w ciepłej wodzie z solą i olejkami.