Strona główna > Grupy > Książki ;- ) > na jutro
Książki ;- )
jaką ostatnio przeczytałyście książkę? jaka jest godna polecenia?
Jakie są wasze ulubione tytułu, itp. itd.

na jutro

(?)
3 marca 2008
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.

Einstein

Ela
4 marca 2008

Motta :
"Kiedy człowiek próbuje wyobrazić sobie raj na ziemi, robi się z tego całkiem przyzwoite piekło"
Paul Claudel

Serce jest jak więzenie, gdzie zwykle wyrokiem jest dożywocie
własne myśli :)

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszytskich sił - tego czego pragnie".
Paulo Coelho

"Dla wszystkich starczy miejsca pod wielkim dachem nieba"
E. Stachura

Ela
4 marca 2008
"Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydna, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą.
św. Paweł z Tarsu

"Mądrość ludzi jest szaleństwem w oczach Boga. Jeśli posłuchamy głosu dziecka, które mieszka w naszej duszy, oczy nasze znowu nabiorą blasku. A jeśli nie utracimy więzi z tym dzieckiem, to nigdy nie utracimy więzi z życiem."
Paulo Coelho

"Boże, strzeż mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam."
Valdemar Baldhead

Ela
4 marca 2008
Moje ulubione ;]

(?)
4 marca 2008
a moje to:

Panować nad sobą, to największa władza :)

(?)
6 marca 2008
co masz zrobic dzis, zrob jutro :D:D:D

(?)
7 marca 2008
"Kobieta to taka bestia,która potrafi to wszystko co męzczyzna,jedna rzecz jej sprawi trudność-nie potrafi obsikać ściany na stojąco".
Moja babcia Bronia.

(?)
7 marca 2008
moje "szczęście nie jest dzielem przypadku,ani darem bogów.Szczęście to coś,co kazdy z nas musi wypracować dla samego siebie."

to lubie "Nie mieć wrogów to szasem nie mieć nikogo,kto by o Tobie pamiętał"

(?)
7 marca 2008
kazda potwora znajdzie swego amatora....moja babcia
nie czas pic ziola, jak dupa chce do dola....tez babcia
nie pomoze puder roz, kiedy dupa stara juz....tez babcia

Agulkap
8 marca 2008
Mezczyzni wola kobiety ladne niz madre,poniewaz latwiej im przychodzi patrzenie niz myslenie.
Najglupsza kobieta moze pokierowac madrym mezczyzna,ale potrzeba bardzo madrej zebz pokierowac glupcem.

(?)
9 marca 2008
wredzia-nasze babcie to mądre kobiety....

(?)
14 marca 2008
Dziś mi się to przydało-"Godność to coś takiego, co zmusza do namysłu przy podaniu ręki".

(?)
19 marca 2008
Wolno a do przodu,szybko nauczy cię wracać na start.

BlondiS
3 kwietnia 2008
To była dobra rada mądrej osóbki:
W życiu są dwa rodzaje dni: jeden dla ciebie, jeden przeciw tobie. Gdy nastaje dzień dla ciebie, daj się ponieść szczęściu; gdy nastaje dzień przeciw tobie, znieś go cierpliwie...

A to mnie dużo nauczyło:
Miłość jest cierpliwa, miłość jest dobrotliwa, nie zazdrości, miłość nie jest chełpliwa, nie nadyma się, nie postępuje nieprzystojnie, nie unosi się, nie myśli nic złego. Wszystko zakrywa, wszystkiemu wierzy, wszystkiego się spodziewa, wszystko znosi. Miłość nigdy nie ustaje.
-I ja chce w to wierzyć!

(?)
11 kwietnia 2008
BlondiS to ja Ci naprawde zazdroszcze jeśli ci się udało kochać według tej dewizy-szczęściara z Ciebie.Moja miłość jest ponad wszelkie reguły,jest niecierpliwa,nie ma miłości bez zazdrości,ja z moją miłością obnosze się jak paw,kocham to płyne nie dotykając ziemi-jest ponad wszelkie normy.POPROSTU SPONTANICZNA .

delfinek30
30 kwietnia 2008
"Gram miłości ma większą wartość, niż tona luksusu"

delfinek30
30 kwietnia 2008
"Największym żebractwem jest o milość prosić"

"Prawda jest jak tlen- otrzymasz zbyt wiele i się rozchorujesz"