Strona główna > Grupy > Książki ;- ) > Kryminały
Książki ;- )
jaką ostatnio przeczytałyście książkę? jaka jest godna polecenia?
Jakie są wasze ulubione tytułu, itp. itd.

Kryminały

Sandy
14 kwietnia 2008
ja wam gorąco polecam książki Harlana Cobena!
jestem jego najwieksza fanką ;) tematyka kryminalna i każda książka trzyma do końca w napięciu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Harlan_Coben

albo ostatnio przeczytana Ulica Szalonej Rzeki autorstwa Joy Fielding

Nota wydawcy
Ulica samotnych matek
Jamie dobiega trzydziestki, zdążyła się rozwieść i nienawidzi swojej pracy, a jej osobiste życie znowu legło w gruzach. I wówczas spotyka Brada, czarującego przystojniaka, który zabiera ją w romantyczną podróż. Nie wie, że czeka ją coraz bardziej przerażająca eskapada z mężczyzną, który nie jest tym, za kogo się podaje. Celem wyprawy jest małe miasteczko w Ohio, gdzie ukrywają się przed nim była żona Emma z małym synkiem. Nieopodal mieszka też Lily, również samotna matka, także nikomu niemówiąca prawdy o swej tragicznej przeszłości. Wszystkie trzy, choć nie bez skazy, zostały uwikłane w sieć rodzinnej przemocy i połączy je śmiertelne niebezpieczeństwo...

whynot
2 czerwca 2010
Jeśli chodzi o kryminały to od wielu lat jestem wierna Agathie Christy:) Od czasu do czasu sięgam tez po Joe Alexa( dobre, bo polskie). Na paskudny, pochmurny dzień nie ma nic lepszego niż dobry kryminał i ciepła kąpiel:) Cobena czytałam i nawet trochę polubiłam:)

karola97
1 września 2010
Z kryminałów to ja ostatnio czytałam romans kryminalny pt."Żona godna zaufania" Roberta Goolricka. Fajny bardzo, taki w dodatku w starym, klasycznym stylu.

corinka
2 września 2010
Czy czytałyście coś Rafała Grodowskiego? Na goneta.net znalazłam jedną z jego książek "Ibis". Po przeczytaniu fragmentu wydaje się być całkiem interesująca. Ma łączyć w sobie elementy fantasy i horroru.

aluta20
21 lipca 2011
A mnie się bardzo podobała książka Millenium Stiega Larssona. Przeczytałam 3 tomy i byłam pod wielkim wrażeniem. Klimat tej książki był mroczny i bardzo chłodny. Z tego co wiem teraz powstaje film na jej podstawie.