Strona główna > Grupy > Książki ;- ) > Czytałyście "Igrzyska śmierci"?
Książki ;- )
jaką ostatnio przeczytałyście książkę? jaka jest godna polecenia?
Jakie są wasze ulubione tytułu, itp. itd.

Czytałyście "Igrzyska śmierci"?

Malibu
10 stycznia 2012
Ja dopiero o nich usłyszałam, a że niedługo ma być film pomyślałam, że może warto, choc to bardziej literatura młodzieżowa...

Czytałyście? Co sądzicie?

Makarena
12 stycznia 2012
No co Ty? Nie słyszałaś? tu jest zwiastun:

http://www.youtube.com/watch?v=5DIyE8ZuPW0&feature=context&context=C374a01cADOEgsToPDskK0jwHrE-AcMRlBNT8tNm2d

pomaranczetka
15 stycznia 2012
Ja również dość niedawno dowiedziałam się, że "Igrzyska śmierci" mają być zekranizowane. Ciekawy pomysł, książka jest świetna, ciekawe, jak będzie z filmem. Zwiastun jest fajny, choć wiem z doświadczenia, że trailery niewiele mówią o całości. Mają tylko połechtać ciekawość :D

podoba mi się w "Igrzyskach" żeńska obsada (zwłaszcza Katniss i Rue), czekam na film :)

Malibu
17 stycznia 2012
przekonałyście mnie ;)
Książka jest dość obszerna, więc czas zacząć czytać, żeby zdążyć przed premierą ;)

Tak, dziewczyny są fajne, choć jeszcze nie wiem kim są ;)
Chłopcy tez wygladają nie zgorzej :

GreenLime
23 stycznia 2012
Hej dziewczyny :)
Ja czytalam tę ksiażkę już dosc dawno, nie wiedziałam, że ma byc film :))
Napiszcie coś wiecej. Jak jest zwiastun, to rozumiem, że oficjalna obsada jest juz znana?

Gortla
27 stycznia 2012
A lepiej najpierw przeczytac książkę, czy obejrzeć. film?

GreenLime
30 stycznia 2012
zawsze lepiej zaczac od ksiażki, bo potem inaczej film ogladasz i jestes w stanie stwierdzić czy to dobra adaptacja, czy nie. Tak przynjamniej ja robię. Mam wtedy wiekszą frajde. Poza tym, tak na prawde wtedy wiesz, o ile wyobrazenie reżysera rózni sie od twojego ;) no i pogadac jest o czym póxniej ;)

zaroofka
11 lutego 2012
ooo nie czytałam tego! Brzmi ciekawie. Ja też wolę napierw książkę, a potem film. Zazwyczaj jak wcześniej zobaczę film, to po książkę już nie sięgam.
Obecnie czytam coś, co do adaptacji na film byłoby trudne. Chyba, że miałby być o małym, dociekliwym naukowcu :) Piszę o "Czy to prawda, że..."
Tu jest recenzja:
http://aleksandrowemysli.blogspot.com/2012/01/czy-to-prawda-ze-christoph-drosser.html

Malibu
13 lutego 2012
Przeczytaj koniecznie!! jest super :)

Ale z tą książką to chyba nie tu... :/ To temat o igrzyskach, poprosimy o porządek.

GreenLime
13 lutego 2012
Ej :D To temat o "Igrzyskach śmierci", a nie o jakimś pseudo ciekawym i pseudonaukowym bełkocie. Wynocha!

Malibu
15 lutego 2012
A propos Igrzysk widziałyście Celebuzz? http://www.youtube.com/watch?v=FbVybMf4tbQ&feature=g-all-u&context=G208f7b6FAAAAAAAAEAA

prettywomen
15 lutego 2012
Pewnie, że czytałam książkę. Nawet powiem więcej, jedna z lepszych jaka przewinęła mi się przez ręce. :) A film, też chętnie obejrzę dla porównania, chociaż ciężko powiedzieć czego można się po nim spodziewać. Ciekawe czy zrobią czystą adaptację książki, streszczając ją w te 1,5h czy książka posłuży jako zwykła inspiracja do nakręcenia filmu, i będzie sporo od niej odbiegać. Jak myślicie? :)

GuruM
15 lutego 2012
Ja książkę przeczytałem jakiś czas temu a za niedługo obejrzę film. Co do tego czy film będzie zgodny z książką to śledząc fan-page filmu na facebooku myślę, że tak :)
Uwaga! mężczyzna!

Bezowy
15 lutego 2012
Książki nie czytałem ale wiem mniej więcej o co chodzi bo mnie dziewczyna zamęcza:P Ale na film już się z nią wybiorę bo trailer zachęca do obejrzenia.
Uwaga! mężczyzna!

prettywomen
19 lutego 2012
O! Nawet mężczyźni ją czytają :) to chyba kolejny komplement dla książki, że potrafi się wpasować w gust zarówno kobiet jak i mężczyzn. Chociaż myślę, że film więcej panów obejrzy niż przeczyta książkę. :P

GreenLime
20 lutego 2012
No bo panowie sa wzrokowcami :))) A główna bohaterka, na prawdę wygląda niczego sobie... :) Ale czy ja wiem czy te ksiązkę w większosci panie czytaja? Myśle, że jest 50 na 50.

Bezowy
21 lutego 2012
Nie patrzcie na to, że czytałem bo ja mam kobiecy gust jeżeli chodzi o kulturę tzn książki, kino. Bo się wychowałem wśród samych kobitek:) ale męskości też mi nie brakuje. Chyba GreenLime ma racje ale nie potrafię tego zweryfikować bo ponoć książka jest młodzieżowa a ja już do młodzieży się chyba nie zaliczam. Chociaż to określenie "młodzieżowe" jest po prostu głupią szufladą. Ok Katnis i większość głównych bohaterów to nastolatki ale to chyba za mało, żeby musiała być młodzieżowa.
Te kojarzą mi się tylko z higt school w beverli hils :)
Uwaga! mężczyzna!

pomaranczetka
21 lutego 2012
Tak, wszyscy faceci pójdą pewnie na "Igrzyska.." głównie dla tych ładnych dwudziestek, które w filmie występują :P

Bezowy
21 lutego, 23:35
A dziewczyny wcale nie idą na niego z powodu przystojnych aktorów. Oni po prostu są dobrymi aktorami i to nie ich wina, że są jak z obrazka?:PJak bym miał twarz jak aktor co gra Gale'a to pewnie w życiu było by mi duużo łatwiej:P
Uwaga! mężczyzna!

prettywomen
25 lutego 2012
No nie powiem, żeby przystojni aktorzy mnie zniechęcali, ale nie idę dla nich tylko dla ciekawej fabuły. W książce aktorów nie widziałam a i tak byłam zachwycona! :) Ta książka ma tak ciekawą i niebanalną treść, że żałowałabym gdybym nie dała szansy filmowi. Przeczuwam, że to będzie kawał dobrego kina! I obym się nie myliła, bo nie wiem do kogo składać reklamację ! :P No, ale wyczytałam gdzieś, że nad wszystkim panuje sama autorka więc będzie tam ich pilnowała! :)