Strona główna > Grupy > Książki ;- ) > Dobre poradniki psychologiczne...
Książki ;- )
jaką ostatnio przeczytałyście książkę? jaka jest godna polecenia?
Jakie są wasze ulubione tytułu, itp. itd.

Dobre poradniki psychologiczne POLSKICH autorów?

czarnaporzeczka
5 lipca 2010
Hej, czy ktoś kojarzy dobry poradnik psychologiczny, który został napisany przez polskiego autora? Na polskim rynku zauważyłam taką niszę i zastanawiam się czy znacie jakieś tytuły warte polecenia. Amerykańskie poradniki, które stanowią większość w księgarniach, są w większości niewiele warte..puste słowa, hurra optymizm, nic na temat pracy nad sobą. Będę wdzięczna za pociągnięcie wątku. :)

natural
6 lipca 2010
Wiesz, z tego co kojarzę, to jest taki poradnik zatytułowany "Z pamiętnika psychoanalityka". Można go dostać na goneta.net w wersji ebook. Jeżeli szukasz czegoś, co mogłoby ci pomóc w pracy nad samym sobą, to myślę, że ta książka będzie jak najbardziej odpowiednia. Bardzo ciekawe historie, autorka nieźle je opisuje, a przy okazji rzuca jeszcze swoją psychoanalityczna, czy psychiatryczną, jak kto woli interpretacje. Niezła rzecz i bardzo ciekawa.

czarnaporzeczka
8 lipca 2010
nie słyszałam, zupełnie nieznana mi dotąd autorka. Rozumiem, że tytułowa psychoanalityczka dzieli się swoimi doświadczeniami. Ciekawa sprawa, zwłaszcza, że nie znam wielu tego typu książek rodzimych autorów. :) Hmm e-book, zobaczymy jak mi pójdzie czytanie z ekranu. :) A jakie jeszcze inne książki możecie zaproponować?

whynot
19 lipca 2010
Coś słyszałam o tej książce. Nie pamiętam dokąłdnie4 lae na pewno była to pozytywna opinia. Jestem zdania,że tego typu pozycje potrafią zmienić życie człowieka. warto do pewnych spraw nabrać dystansu, spojrzeć na nie z szerszej perspektywy. ja dość częśto czytam poradniki- po prostu to lubię:)

zxcvbnm1234
20 lutego 2011
http://footki1.utnij.net

neferetiti
4 października 2011
Ciekawym poradnikiem na pewno jest "Jego Zdrada". Można ją kupić na alehistorie.pl Na pewno najbardziej zainteresuje ona tych, którzy musieli zmierzyć się z tym problemem. Można się z niej między innymi dowiedzieć, w jaki sposób poradzić sobie w tak ciężkiej sytuacji.

CiociaDobraRada
5 października 2011
Wcale nie uważam amerykańskich poradników za głupie, nie wrzucałabym wszystkiego do jednego wora. Znam kilka bardzo mądrych. Polskich za to nie znam żadnych...

Mimi
3 listopada 2011
jedną z najciekawszych pozycji jaką ostatnio czytałam , to " Kobieta sukcesu" wydawnictwa goneta.net bardzo motywująca i ciekawa pozycja o życiu kobiety i zmianach w jej życiu. Warto czasami zastanowić się co mnie stopuje przed osiągnięciem sukcesu i nie bać sie po niego sięgnąć