Strona główna > Grupy > Facet > Dlaczego on to robi???
Facet
Wszystko o facetach :)

Dlaczego on to robi???

(?)
22 sierpnia 2008
Mam takie pytanie,
Dlaczego "Waszym zdaniem" facet patrzy na inne kobiety, będąc z Tą którą kocha.
I nie mówię tu o jakimś zerkaniu, tylko w moim związku zdarza sie to notorycznie i kilka razyna tą samą kobietę, nie ma odwaracania głowy ani zadnych komentarzy, ale jednak patrzy. Nie skupia sie na rozmowie ze mną tylko wodzi wzrokiem za innymi. Uważam sie za ładną dziewczynę. w sakli od 1-10 dałabym sobie 9 mój facet tez mi to powtarza, ale jednak robi co innego. Pytam go dlaczego to robi, to poprostu odpowiada, ze każdy facet patrzy, a jesli go rposzę o to zeby tego nie robił bo mnie to rani to mówi ze sie postara, ale nic z tego nie ma.

Nie zrozumcie mnie zle, ja na prawde żlę się z tym czuję, on robi to w bardzo specyficzny sposób.
Moj poprzedni facet wiem ze patrzył, ale nigdy mnie to tak nie denerwowało, bo nie robił tego czesto i w nieodpowiednich momentach, to było dla mnie normalne.
Prosze poradzcie mi coś, bo nie daje juz z tym rady :(((

(?)
22 sierpnia 2008
Mój facet nie patrzy na inne kobiety, a jeśli patrzy jeszcze go nie złapałam, chociaż zerkam na niego kiedy przejdzie obok jakaś laska. Mój poprzedni facet patrzył i zdarzaly się nie stosowne komentarze- denerwowało mnie to, ale wzięłam to, ale tłumaczyłam sobie, że każdy facet obraca sie na inne kobiety dopuki nie dowiedziałam sie jakie mam rogi.

Nie każdy facet ogląda się za innymi laskami, to głupie tłumaczenie. Tobie moge poradzić, żebyś zrobiła to samo- czyli zaczęła się oglądać za innymi samcami, możesz czasem mruknąc jakiś komplement...

(?)
22 sierpnia 2008
No własnie tez tak myslałam, ale problem jest więkdzy niż myslałam, bo jego to nie interesuja ze ja patrze za innymi, on nie jest o mnie zazdrosnyw ogole i tez to jest dla mnie dziwne, pozwala mi samej chodzic na imprezy, przyjezdza po mnie, zawoz mnie nanie. Wiem ze mozecie pomyslec ze robi to bo chce sam chodzic na imprezy itp, ale własnie nie, on mi pozawali wyjsc z kolezankami, ale sam nie przepada za imprezami. Dlatego nie wiem o co tak na prawde chodzi :(

(?)
22 sierpnia 2008
moj byly tez sie patrzyl na inne w mojej obecnosci i wcale sie z tym nie kryl, oczywiscie denerwowalo mnie to bo jesli chce podziwiac wdzieki innych kobiet to ok ale w towarzystwie kumpli, ja zaczelam mu sie odwdzieczac tym samy ale to powodowalo tylko klotnie bo on moze a ja nie, wiec zaczelam z nim ogladac sie za kobietami ale ja wyszukiwalam w nich wad i glosno je komentowalam, z czasem zrozumial ze psuje mu chwile kiedy on chce sie nacieszyc ich pieknym widokiem i przestal to robic przy mnie, powiem jeszcze tyle ze tez chodzilismy oddzielnie na imprezy, on pozwalal mi ja jemu, nie jestesmy juz razem bo mnie zdradzal ...

anula3612
23 sierpnia 2008
FACECI TACY JUZ SA ONI SA WZROKOWCAMI NIE PRZEJMUJ SIE TYM BARDZO .WIEM TO JEST BARDZO WKURZAJACE ALE GDY PRZESTANIESZ REAGOWAC TO ZACZNIE SIE ZASTANAWIAC CO SIE STALO.UDAWAJ ZE JEST TOBIE TO OBOJETNE WTEDY POMYSLI ZE NIE JESTES ZAZDROSNA I USPOKOI SIE A PO ZA TYM TY TEZ MOZESZ ZERKAC NA FACETOW ODPLAC SIE TYM SAMYM

(?)
23 sierpnia 2008
Jak już pisalam NIE KAŻDY FACET OGLĄDA SIĘ ZA INNYMI!!! I nie jest wytłumaczeniem to, że są wzrokowcami. Uważam, że mężczyzna który kocha swoją kobietę nigdy nie będzie zerkał na inne kobiety w jej towarzystwie. Ciągłe zwracanie uwagi nic nie da, tylko zacznie pogarszać sytuację. Pomyśl co mysli mężczyzna idąc ze swoją kobietą, a będąc wpatrzony w inną kobietę??? "Jaka ona piękna???" Uwierz mi oni nie są romantykami wyszukującymi piękna w urodzie...ich mysli są skierowane tylko w jedną stronę.

(?)
23 sierpnia 2008
Też tego nie cierpię...
Oczywiście rozumiem, że można zwrócić uwagę na piękną kobietę przez moment, ale jeśli ta chwila trwa w nieskończoność... czyli jakieś 10 sekund ;) to jest to już zdecydowanie za długo...
Po wielu rozmowach i tłumaczeniach mojemu facetowi nie zdarza się to często, a jeśli już to staram się nie zwracać na to uwagi, odwracać głowę w inną stronę, przyspieszyć kroku, udać, że szukam czegoś w torebce :)
Jednak najgorsze w tym wydaje mi się nie to, że ON wpatruje się w inną, ale sytuacja kiedy ONA to zauważy! Wtedy najchętniej zapadłabym się pod ziemię!
ps. Choć muszę powiedzieć, że z wiekem staję się bardziej tolerancyjna ;)

Deijaneira
23 sierpnia 2008
Miałam kiedyś faceta, który zachowywał się dokładnie tak samo. Po czasie okazało się, że pod moje nieobecności w domu sprowadzał sobie do mojego łóżka panienki.
Przyjrzyj sie waszemu związkowi i przeprowadź z nim konkretną rozmowę, bo tak być nie może. A jeżeli Twoje gapienie się nic nie daje, to zacznij się do facetów uśmiechać, może to go zacznie wkurzać.
Mój obecny partner się za innymi kobietami nie ogląda-tzn wydaje mi się,że gdzieś tam zerka, ale tak dyskretnie, że tego nie widzę.

(?)
23 sierpnia 2008
Deijaneira zauwazylam ze kobieta zdradzona jest bardziej czujna i zwraca juz wieksza uwage na takie sygnaly, moj terazniejszy facet tez stara sie przy mnie nie patrzec na inne i nie komentuje ich, faceci patrza na kobiety i beda patrzec ale bezczelne jest to ze robi to w naszym towarzystwie, nie mozna powiedziec ze oni tak robia i juz i olewac to, to jest brak szacunku do nas bo jak my sie czujemy w takiej sytuacji, powiem tak moze skoro facet tak bardzo lubi kobiety to badz czujna, bo na patrzeniu moze sie nie konczyc

Haraga
23 sierpnia 2008
ja bym go zostawiła i wcale nie za to że patrzy tylko za to że jak z nim rozmawiam to on nie szanuje tego co mówię i rani mnie mimo że wie że to robi
odnoszę wrażenie że im dalej w las tym więcej drzew i lepiej nie będzie a po co się męczyć w związku?????

malastka
23 sierpnia 2008
Nie dziwie Ci sie,Annu,ze jest Ci przykro...Ciekawa jestem,co zrobil by Twoj facet gdyby kobieta,na ktora tak patrzy zaczela odwzajemniac jego"wzrokowe amory"...?Poflirtowali by w Twojej obecnosci...?Hm...Cos w tym jest skoro u poprzedniego faceta Cie to nie denerwowalo,a tutaj-tak.Niefajnie.Dobrze,ze jestes dosc pewna siebie,bo w przeciwnym wypadku na bank jego zachowanie wpedzilo by Cie w kompleksy i zaczela bys porownywac sie z pannami,na ktore on patrzy.Prawde mowiac nie wiem,co moglabys zrobic skoro rozmowa na ten temat nie skutkuje...Patrzenie na innych facetow jemu na zlosc wydaje mi sie takie dziecinne...Moze Haraga choc tak drastycznie podeszla do tematu ma racje?Issiabella ma tez racje piszac,ze kobieta zdradzona jest juz megawrazliwa i zwraca wieksza uwage na takie sygnaly...
Jedno jest pewne-Twoj facet powinien sie zastanowic,bo cos tu jest niehalo...:/

(?)
23 sierpnia 2008
malastka ma racje a jesli jakas kobieta tez zwroci na niego uwage i odwzajemni jego spojrzenie, co wtedy ?? ja juz znam ciag dalszy tej historii oby u ciebie bylo inaczej .....

(?)
24 sierpnia 2008
Mój facet podpiera się wypowiedzią kobiety psycholog-psychiatra: http://www.kobietaintymna.atupartner.pl/milosc/dlaczego.html

(?)
24 sierpnia 2008
Mowi także, że te spojrzenia są puste, tzn nie mysli o tej kobiecie, mysli tak samo jak jest napisane w poniższym linku.

(?)
24 sierpnia 2008
Głos mezczyzny chcecie znać ? ;)

Ja jestem w stałym związku i generalnie nie oglądam się za innymi dziewczynami. Generalnie, bo czasem zdarza mi się troche popatrzec, na szczególnie atrakcyjne dziewczyny.

Co jest tego przyczyna? No po prostu czasem mają niektore dziewczyny w sobie takie coś co sciąga wzrok.

Przy narzeczonej staram sie tego nie robić, ale czasem mi sie zdarzy, gdy to zauważy czasem mówi np. "Co? Podobają Ci się jej nogi?" ... lub coś w tym stylu :) .... Mówie wtedy prawdę.
Gdy jestem bez niej, zdarza mi się to częściej :P

Ale bezwzględu na wszystko i tak uważam, że moja narzeczona jest najpiękniesza na świecie :) No i nigdy jej nie zdradziłem.

Mam też kolegę, który gapi się na prawie każdą dziewczynę, która w Twojej skali dostałaby co najmniej 6/10. Robi to ostentacyjnie przy swojej dziewczynie. Niemniej jednak ich związek jest od lat udany i z tego co wiem, to nigdy jej nie zdradził. A znam go bardzo dobrze.

Jedyne co mogę Ci z całą stanowczością powiedzieć, to to, że raczej nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi czy to dobre czy złe czy nijakie. U każdego jest inaczej.

Pozdrawiam

P.S. Przepraszam, że tu zajrzałem :P

ndzAndzia
30 sierpnia 2008
nie zalezy mu az tak na tobie skoro ciagle tak robi
nie lepiej go zostawic zanim on ciebie zostawi
moze gdy go zostawisz to on cos zrozumie i sie zmieni

(?)
1 września 2008
Moj facet przy mnie jeszcze nigdy nie spojrzal sie na zadna laske, albo w kazdym razie zrobil to tak szybko ze nawet nie zauwazylam XD Chyba bym mu oczka wydrapala gdyby ogladal sie za innymi bo to oznaczaloby dokladnie tyle ze ona musi byc ladniejsza skoro patrzy na nia a nie na mnie;p

(?)
7 września 2008
Annu mówisz zupełnie tak jak jest umnie bo z moim mam TAK SAMO!!! Niestety nie da sie nic z tym zrobic przynajmniej ja nie potrafie ;/wie doskonale o tym bo nie raz przerabialam z nim ten temat ze to mnie rani Ale nic jak grochem o ściane! Chcialabym z Tobą jakis kontakt GG bysmy pogadaly może???

(?)
7 września 2008
:) 1805129 to moje gg

(?)
10 września 2008
Annu ja też mam faceta i również patrzy za innymi kobietami nie bede ukrywać bardzo mi to przeszkadza. Wydaje się mi że mężczyzni to robią by wzbudzić w nas zazdrość