Hej!!!
Wiesz ja z tym moim czesto sie kłoce,poprostu tak mamy. I mysle,ze wtedy,jak na niego naskoczyłas,to jest to do wybaczenia.Nie popełniłas wielkiego błedu! Owszem może za bardzo kreciłas nosem,ale przeciez kazdy ma czasem zly dzień.I on to powinien zrozumiec.
Moze faktycznie tak jak to powiedziała Twoja koleżanka,ze on moze martwi sie o ciążą. Rozumiem,ze ona nie była planowana? Czy jak?
Jestescie ze soba 15 miesiecy to nie dlugo..Tzn. dosyc krotko jestescie ze soba w sensie takim,ze juz zaszłas w ciąze,może on nie jest przygotowany?Powiniscie powaznie,na spokojnie porozmawiać.
Dla niego to pewnie jest szok. W koncu to na facecie spoczywa zadanie aby utrzymać rodzine, aby zabezpieczyc ja przed bieda.A dziecko w dzisiejszych czasach kosztuje.
Z twoje profilu wynika,ze masz 20 lat. Nie wiem ile ma ten Twoj. Ale powiem Ci w ten sposb: ja majac 20 lat tez chcialam zajsc w ciaze,ojej jak ja tego moje namawialam...Teraz mam 22 lata i nie jestem w ciazy,postanowilismy poczekac. I bardzo dobrze. Bo mozemy jeszcze nacieszyc sie wolnoscia:-)
Oczywiscie,ze dziecko tez w jakims sensie daje szczescie itd.ale na dziecko trzeba byc przygotowanym.
Moja droga panno, daj temu swojemu czas na to by poczul sie w nowej roli.Okaz mu cierpliwosc.I tez mu powiedz,ze nie jest Ci lekko,ze tez masz obawy,ale mocno wierzysz,ze bedzie wszystko dobrze,ze dacie rade! Pokaz mu,ze jestes twarda!
A o tamtym weekendzie nie wspominaj,bo mysle.ze on tym sie wcale nie przejął. Dla nie go teraz liczy sie to,ze jestes w ciazy.
Niby to zawsze bylo tak,ze kobiety sa ta plcia bardziej krucha, a faceci sa ta placia twardsza,ale nie ukrywajmy,ze przeciez faceci tez maja chwile słabosci. I w tym momencie ty musisz mu pokazac,ze bedzie wszystko dobrze. Idzcie razem do lekarza,niech lekarz mu pokaze wasza "fasolke", z ktorej wykiełkuje sie mala Justyna albo mały Piotruś:-)
Moze tez mu kup ksiazke na temat bycia ojcem? W ksiegarni znajdziesz duzo takich ksiazek,nie ktore sa na pisane z tak dobrymi humorami,ze faceci potem nie moga sie doczekac ,az przyjdzie moment porodu.
Mam nadzieje,ze wszystko sie ułozy miedzy wami dobrze,ze chwycicie sie mocno za reke i pojdziecie do przodu. Nie przekreslajcie swojego zwiazku,tym bardziej teraz ,jak macie zostac rodzicami.