Strona główna > Grupy > Hyde Park > Puk Puk ;] jak przygotowania do Świąt?
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

Puk Puk ;] jak przygotowania do Świąt?

Ela
1 kwietnia 2009
:) święta już lada chwila.
Tak się ostatnio zastanawiam, ktore święta są lepsze? Wielkanoc czy Boże Narodzenie?

W Boże narodzenie wydajemy znacznie więcej pieniążków, musimy więcej latać po sklepach żeby kupić jakieś trafione prezenty. Martwimy się bardziej. Jesteśmy bardziej zmęczeni przez to wszystko. No i wiadomo jak to w Grudniu jest chłodniej w przeciwieństwie do Wielkanocy.

a w Wielkanoc? ;] mamy wiosne, jest cieplej. Święto to jest bardziej rodzinne w przciwieństwie do BN. W BN niektórzy mają po kilka Wigili (dzieci szkolne, dorośli firmowe), wszędzie biegamy, składamy mase życzeń.
Ostatnio Boże Narodzenie zrobiło się przereklamowane, na ulicy pełno Mikołajów, ale nie rozdają prezentow, tylko namawiają na kredyty, telefony, itd

Które wg Was ze swiąt jest bardziej milsze i przyjazne?
i tematowe pytanie; jak tak przygotowania? ;]

pleasure
1 kwietnia 2009
u mnie zero przygotowań. jutro mam zamiar umyć okna ;]
nie myślę jeszcze o świętach...
Moja rodzina bardziej się "stara" w BN, a w Wielkanoc już nie jest tak rodzinnie. nie wiem czemu:|

agusiaczek
1 kwietnia 2009
Boże Narodzenie, jakoś tak bardziej jest wtedy rodzinnie. Do Wielkanocnych Świąt jakoś nie przykładałam się... oprucz porządków i tego gotowania wielkich ilości jedzenia.

U mnie już po porządkach.

wiedzmek
2 kwietnia 2009
też się zastanawiałam nad tą rozbieżnością
a przecież Wielkanoc to takie wiosenne, kolorowe, radosne święto
porządki w następnym tygodniu w ramach tych wiosennych porządnych, święta skromnie
wysłałam pocztówki do seniorów, w następnym tygodniu komputerowcom powysyłam kurczaki wirtualne http://wielkanocnykurczak.pl/?src01=00a76
z tej strony, bo sympatyczne, kupię trochę czekoladowych jajek maluchom, tulipany na stół i to wszystko