Strona główna > Grupy > Hyde Park > Reklamacja obuwia...
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

Reklamacja obuwia...

agusiaczek
25 kwietnia 2009
Jak reklamować buty? Otóż moja mama kupiła siostrze buty na komunię, siostra może je zalożyła z trzy razy i u jednego pękła sprzączka u paska, której nie da się naprawić. Mama buty zaniosła do sklepu, a sprzedawca odmówił przyjęcia reklamacji, bo stwierdził, że takie coś nie podlega reklamacji i ma sobie pójść do szewca.... Chyba trzeba go postraszyć inspekcją handlową...jak sądzicie?

Ela
25 kwietnia 2009
Jak nie chcą przyjąć reklamacji, możesz pójść do rzecznika praw konsumenta.

Broń swoich praw :)

Maery
25 kwietnia 2009
Tak się rozpisałam i wszystko szlag trafi bo się skasowało coś klikłam :/
Tak czy inaczej sprzedawca nie jest upoważniony do takich decyzji bo nie jest rzeczoznawcą producenta. Niech mama idzie jeszcze raz i poprosi o oświadczenie że producent czy sklep nie przyjmuje reklamacji albo od razu niech ten sprzedawca ruszy tyłek i wyśle buty, musi.
W podaniu trzeba zaznaczyć ze but był mało używany i ostrożnie, miejsce wady musiało być już uszkodzone lub słabe/wadliwe.

SummerOblivion
27 kwietnia 2009
Idź do rzecznika spraw konsumenta. On oceni czy but został uszkodzony w taki sposób iż może być zarekalmowany. Jeśli tak zanieś zaświadczenie do sklepu. Rzecznik wczyna sprawe prawną przeciwko sklepu.

LaaLaLaa
21 czerwca 2009
masz prawo wyrazac swoja opinie zasiegnij porad rzecznika praw konsumenta
Uwaga! mężczyzna!

dnmMili
23 lipca 2009
ja z jednymi butami byłam 5 razy w reklamacji - nic mnie już nie zdziwi. Oni to butów nie potrafią robić, używają daremnego materiału itd. :P