Strona główna > Grupy > Hyde Park > Zbliżają się komunie....
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

Zbliżają się komunie....

agusiaczek
8 marca 2009
I mam nietypowy problem, bo nie mam pojęcia ile się daje w kopercie chrześniakowi.........prezentu raczej mu nie fundnę, bo zazyczył sobie laptopa i to nie byle jakiego, a widomo, że taki mało nie kosztuje....

Deijaneira
8 marca 2009
Oooo, ja mam podobny problem - tylko, że nie idę do chrześniaka, a do córki "siostry", mojej serdecznej przyjaciółki. Również czekam na propozycje.
Pozdrawiam

Ela
9 marca 2009
Mam ten sam problem, myślałam, żeby kupić małej aparat cyfrowy ;] (fajny model kosztuje 300-450 zł), ale się waham bo mam nieciekawą sprawę w rodzinie, boje się ze jej "przyrodnia" siostra przywlaszczy sobie jej własność, albo ojciec mojej chrześnicy sprzeda prezent....
--------------------------------------------------
Dzieciaki niektóre są strasznie rozpieszczone mają wszystko co chcą. Ich prezenty na komunie to jak ich druga lepsza Gwiazdka, komunia powinna być czymś ważnym a nie rewią mody i wyścigu, kto dostanie jaki prezent i za ile.
---------------------------
Kup taki prezent na ile Cię stać. 2 lata temu mojej siostrzenicy też nie wiedziałam co kupić. Zrobilam co s takiego - tydzien przed komunią, zapytałam jej co by chciała dostać, wstydziła się .. w koncu napisala mi na karteczce ze chce rolki, a ja chodź ze mną i poszliśmy na zakupy, sama wybrała sobie i przetestowała na miejscu.

Dzieciak miał taką frajdę że szkoda gadać ;]
------------------------------------------------

Ja sądzę ze i tak ile nie dasz kasy to i tak rodzice wezmą kase i nimi dobrze rozporządzą, może dołożą do laptopa i tyle. Daj w kopercie 300 max 500 zł ;] to i tak spora kwota. Przecież i tak na święta czy urodziny dostaje od ciebie zapewne jakieś prezenty.

slodkamalinka
25 marca 2009
Ja też mam ten problem, od rana buszuję po Merlinie i jakoś nie mogę się zdecydować czy high school musical nie będzie za „dorosły” albo pierścień i róża za „staroświeckie”. Z elektronicznych rzeczy zawsze można poszukać mp3/4 jeśli tego nie ma albo prostego netbooka

agusiaczek
25 marca 2009
Moja siostra ma High Shoola wiele rzeczy, myślę, że jej fundnę jakieś fajne kolczyki. Najgorzej mam z chrześniakiem...zupełnie nie wiem co mu mam sprezentować. Wiem, że od moich rodziców dostanie komórkę, rower już ma, komputer też... na laptopa mnie nie stać, aparat raczej odpada. Chyba wcisnę w kopertę kilka stówek i nie będę się głowić co mu kupić.

Stephani
26 marca 2009
Mój dostanie za to cyfrówkę kompaktową, bo lubi dzieciak zdjęcia robić, apotem się nimi bawić w fotoszopie czy czymś tam, nawet fajne zdjęcia przyrodnicze robi. Na szczęście na urodziny w merlinie jest promocja, bo gdzie indziej się już pokończyły. Tak to wydam niecałe 4 stówki.

pefredka
31 marca 2009
W ubiegłym roku sama przeszłam tę uroczystość I jest to nie lada wyczyn w tych czasach. Postanowiłam sprawę załatwić w prosty sposób. Gdy ktoś mnie pytał "jaki prezent?" odpowiadałam że pieniążki i to w kwocie w/g uznania. Podpierałam to argumentem iż dziecko zbiera na komputer. Nawet gdy nie ma się takiego celu można taki prezent odłożyć na późniejsze potrzeby czy marzenia dzieciaka. Ładnie oprawione w czekoladki lub drobny upominek na pewno nikogo nie urażą .