Mam ten sam problem, myślałam, żeby kupić małej aparat cyfrowy ;] (fajny model kosztuje 300-450 zł), ale się waham bo mam nieciekawą sprawę w rodzinie, boje się ze jej "przyrodnia" siostra przywlaszczy sobie jej własność, albo ojciec mojej chrześnicy sprzeda prezent....
--------------------------------------------------
Dzieciaki niektóre są strasznie rozpieszczone mają wszystko co chcą. Ich prezenty na komunie to jak ich druga lepsza Gwiazdka, komunia powinna być czymś ważnym a nie rewią mody i wyścigu, kto dostanie jaki prezent i za ile.
---------------------------
Kup taki prezent na ile Cię stać. 2 lata temu mojej siostrzenicy też nie wiedziałam co kupić. Zrobilam co s takiego - tydzien przed komunią, zapytałam jej co by chciała dostać, wstydziła się .. w koncu napisala mi na karteczce ze chce rolki, a ja chodź ze mną i poszliśmy na zakupy, sama wybrała sobie i przetestowała na miejscu.
Dzieciak miał taką frajdę że szkoda gadać ;]
------------------------------------------------
Ja sądzę ze i tak ile nie dasz kasy to i tak rodzice wezmą kase i nimi dobrze rozporządzą, może dołożą do laptopa i tyle. Daj w kopercie 300 max 500 zł ;] to i tak spora kwota. Przecież i tak na święta czy urodziny dostaje od ciebie zapewne jakieś prezenty.