Strona główna > Grupy > Hyde Park > Mikołajki
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

Mikołajki

Deijaneira
5 grudnia 2008
Pamiętam, jak z wypiekami na twarzy razem z siostrą kładłyśmy się spać 5 grudnia! Buty były dokładnie wyczyszczone i postawione przy łóżku... Wyciągałyśmy oczywiście te największe :D A rano - sama radość! Nawet "zwykłe" słodycze - typu lizak, wafelek dawały mnóstwo radości: bo to przecież Mikołaj przyniósł!
Moja Kiniulka już rano wyczyściła buty. Teraz zasypia i nie może się doczekać rana. Co chwilę pyta, czy na pewno Mikołaj do niej przyjdzie. Ale będzie radocha! Mikołaj przyniesie jej plecak-pieska, kapcie pieski, pasiaste skarpetki z palcami, komplet gumek i spineczek, no i oczywiście słodkości.
A co Wasze dzieci dostaną od Mikołaja?

malastka
5 grudnia 2008
Ooooo...to faktycznie cudowna tradycja i mocno magiczna noc!;)Nasza Mysia jeszcze nie do konca rozumie powage sytuacji,ale rano znajdzie w bucikach grajace pianinko,ksiazeczke z pieknymi ilustracjami i czekoladki :)Bedzie szalenstwo :))))Dodam,ze Jej Tatus tez dostanie maly drobiazg :)Kazda okazja jest dobra,by sprawic radosc najblizszym :)

pleasure
6 grudnia 2008
Twoja córusia na pewno się ucieszy :)))
Ja niestety nie mogę się jeszcze wypowiedzieć,bo nie mam dzieciaczków :(
Pozdrawiam :) :*:*

agusiaczek
6 grudnia 2008
Powiem szczerze, że nie spotkałam się z taką tradycją, rodzice przebierali zawsze jakiegoś wujka za mikołaja, który przychodził do nas z paczkami wypełnionymi najczęściej słodyczami.
Pamiętam jak bardzo się kiedyś bałam mikołaja...potem odkryłam, że mikołaj to przebrana ciocia :-)

Deijaneira
6 grudnia 2008
Mój mężczyzna wyjechał i dostanie prezent dopiero za 2 tygodnie. Też drobiazg,ale się ucieszy.
Córa zadzwoniła dzisiaj do swojej kuzynki. Oto fragment rozmowy: "Cześć Natalka. Musisz do nas przyjechać, wiesz? A, bo mówię ci, ten Mikołaj to straaaaaszna gapa jest - zostawił u nas prezent dla ciebie! No dobra, to przyjedź jutro. Paaaaa" :D
Z prezentem dla dzieciaków problemu nie miałam, ale zaraz urodziny taty, w tym roku to już kompletnie pomysłu nie mam :(