Strona główna > Grupy > Hyde Park > Kręgosłup- problem.
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

Kręgosłup- problem.

agusiaczek
28 lipca 2010
Hejka. Mam pewien problem z karkiem, trzy tygodnie temu zaczęłam mieć zawroty głowy, nudności i osłabienie- w końcu poszłam do mojej lekarki, która nie dała jednoznacznej odpowiedzi, ale stwierdziła żartobliwie, że garb mi rośnie i przepisała tabletki, po tygodniu w razie braku poprawy miałam się zgłosić do kontroli. Poprawa była, więc wybrałam tabletki do końca ( czyli do wczoraj) ale od dwóch dni znów mam niepokojące objawy. Ciągle czuję dyskomfort w okolicy między łopatkami, jakby coś tam mnie uciskało i czasami drętwieją mi ręce. I nie wiem z czego... przeszukałam internet, ale każde zmiany w kręgosłupie objawiają się bólem- mnie nic nie boli. Najlepsze to to, że w sobotę wyjeżdżam na urlop i nie wiem co zrobić. Może ktoś z Was miał podobny problem i wie jak mi pomóc?

paja76
29 lipca 2010
Witam Cię.Słuchaj moja matka miała te same objawy co opisujesz juz dawno lecz oczywiście olała to i twierdziła,że to może od pracy jaką wykonywała.W marcu tamtego roku przeszła na emeryturę a od listopada już prawie nie chodziła.teraz jest juz leżaca po szpitalach tylko jeżdzi.I co sie okazało,ze ma zwyrodnienie w kręgosłupie znaczy sie zaczęły jej się kręgi wykruszać.Dlatego idż do lekarza po skierowanie na prześwietlenie i nie bagatelizuj tego a tym bardziej przyciśnij lekarza aby nie lekceważył tych objawów i coś robił w tym kierunku a nie tylko leki przeciwbólowe dają.Pozdrawiam mam nadzieję,że coś poradziłam i życzę miłego urlopu bez bólu.:)

agusiaczek
29 lipca 2010
Hej. Nie wytrzymałam i poszłam do lekarza, dostałam przepisane masaże ręczne- całe dziesięć i tabletki.
No i jutro jadę się zapisać. Tylko nie dostałam skierowania na prześwietlenie, dowiedziałam się też, że moja lekarka cierpi na to samo- zmiany zwyrodnieniowe. Mam nadzieję, że masaże pomogą. Pozdrawiam.