Strona główna > Grupy > Hyde Park > jaka polecacie firmę kurierską?
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

jaka polecacie firmę kurierską?

natural
1 czerwca 2010
Chciałabym szybko i w miarę tanio wysłać paczkę do USA i pojawił się oczywiście problem, bo nie za bardzo orientuje się w tych wszystkich firmach kurierskich. Oczywiście najpopularniejszy jest UPS, ale z drugiej strony tańszą ofertę ma AIN, nawet maja kalkulator na stronie, którym można sobie obliczyć koszt paczki. Co o tym myślicie, możne ktoś z was korzystał?

vogue
2 czerwca 2010
Wiesz, ja jeszcze nie korzystałam z usług tej firmy, ale też słyszałam, że jest to bardzo dobra i solidna firma. Owszem masz rację, że w porównaniu z UPS jest taniej, bo AIN jest brokerem kurierskim, który współpracuje z tą firmą kurierską dlatego jest taniej.
ale myślę, że nie masz się co martwić i śmiało możesz wysyłać paczkę za pomocą tej firmy.

whynot
2 czerwca 2010
faktycznie- jest kalkulator na stronie, to może dużo ułatwić. Co to jednak znaczy,że jest brokerem kurierskim? Na jakiej zasadzie to działa? Mógłby mi to ktoś wyjaśnić? Trochę się pogubiłam już w tym wszystkim. Jeśli jest jakaś możliwość uniknięcia kontaktu z Pocztą Polską to jestem jak najbardziej za