Strona główna > Grupy > Hyde Park > Nietypowa sprawa :pp
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

Nietypowa sprawa :pp

domcia120
11 grudnia 2009
Cześć Dziewczyny ! :) Taka mała nietypowa sprawa do was :)
Od jakiegoś czasu myślałam nad tym co chcę robić w życiu i takie tam
stwierdziłam , że najlepszą rzeczą jaką mogła bym zrobić to pomoc innym !
Chciała bym coś zrobić w tym kierunku ale kompletnie nie wiem co może macie
jakieś pomysły ...

niunka710
11 grudnia 2009
moze jakies pck lub wolontariuszka....

morelka
11 grudnia 2009
ucz się w kierunku opiekunki środowiskowej:)

Ela
15 grudnia 2009
Idź na pedagogikę, albo terapeuta zajęciowy ;]

Nelcia
15 grudnia 2009
To zależy jakiego typu ludziom chcesz pomagać. Wolontariat odnosi się głównie do ludzi chorych, starszych lub biednych pedagogika to dzieci, młodzież. Ja też myślałam nad pomocą z tym że zupełnie odwrotną do wymienionych społeczności czyli socjologia:) trochę wyższa szkoła jazdy wg mnie ale musisz określić sie sama w czułabyś sie najlepiej bo możliwości jest jak sama widzisz mnóstwo.

(?)
17 grudnia 2009
jak nikt na nasza pomoc zasluguja porzucone dzieci bo one w pierwszej kolejnosci sa nasze te dzieciaczki nie zasluguja na to na co ich los skazal i dorosli ci ktorzy zapewnic im opieke i cieplo skazuja na bol zal i ciagla niepewnosc a wiec moim zdanie pedagogika opiekunczo-wychowawcza to zawsze bylo moje marzenie czego przez glupote nie zrealizowalam tak wiec zycze powodzenia w podjeciu decyzji

Adka
18 grudnia 2009
Miło,ze sa tacy ludzie jak ty...Ja tez chce zaczac pomagac..ale nie ludziom tylko zwierzatkom.Mysle,ze dzieki takim ludziom jak my ,swiat jest lepszy:-)
Idz tam gdzie koleżanki ci doradzja,i rob to z wielka pasja i miłoscią!
Pozdrawiam Ciebie:-)

kamila
20 grudnia 2009
Wiesz... Pedagogika- ok, wolonatariat też ok.
Ja jestem za pomocą zwierzętom, pracuję jako groomer- psi fryzjer, czasem biorę psiaki ze schroniska i za darmo kąpię i pielęgnuję włos psi, takie psiaki mają większą szansę na nowy dom i często tak jest! Kilka dni, do tygodnia po wizycie psy znajdują nowy dom. Coś wspaniałego. Niestety teraz fundusze nie pozwalają na częstą pomoc psiakom, ale od wiosny to się na pewno polepszy.

Ela
21 grudnia 2009
Pamiętaj, żeby wybrać w miare dobry zawód, aby i tobie z tego starczyło na życie.
Możesz zacząć studia na kierunku pedagogicznym, najlepiej z ciekawym kierunkiem (możesz pracować jako pedagog, albo otworzyć fundację, ale do tego musisz troche popracować jako wolontariusz - wyczuć to).

24edytka91
29 grudnia 2009
Studia pedagogiczne są spoko sama tam się wybieram i myślę że dla Ciebi eteż będą ok:)

aga999
30 grudnia 2009
moze wolontariuszka???

alexandraa13
1 stycznia 2010
właśnie,wolontariat.
możesz pracować w domu dziecka.
albo pomagać w WOŚP. ;)