Strona główna > Grupy > Hyde Park > Starość...
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

Starość...

agusiaczek
24 sierpnia 2009
Jak wyobrażacie sobie swoją starość? Jak ją chcielibyście przeżyć? Czego się najbardziej obawiacie będąc babciami?

Maery
24 sierpnia 2009
Wygląd, zapach... mam nadzieję że nie będę tak wyglądać okropnie jak większość starych ludzi...

domcia120
24 sierpnia 2009
Wygląd - tego chyba każdy się obawia ... Kto nie chciał by być wiecznie młody :D

ale z drugiej strony będziesz mogła patrzeć jak twoje dzieci zakładają rodzinę , jak twoje wnuki dorastają coś fajnego :)

mi się głownie starość kojarzy ze śmiercią nie wiem czemu ...

xxxa
25 sierpnia 2009
hmm ja bym chciala wraz z moim męzem seidzieć w ogórku i patrzec na nasze dzieci i wnuki jak dorastają ... ale tez marze o tym aby nawet w starości być szczęśliwa ze swoim męzem.. bo w tych czasach to dosyc rzadkie ...

xxxa
25 sierpnia 2009
a uroda wdzięki przemija... nikt nie jest wiecznie młody.. ;)

pielegniarka86
25 sierpnia 2009
ja się boję niepełnosprawności i tego, że bedę zależna od innych ludzi. Patrząc na moich pacjentów ogarnia mnie smutek, że ich rodziny nie interesują sie nimi. Są strasznie samotni i bezradni...

magnola
26 sierpnia 2009
przeraża mnie starość, uważam że starość się Panu Bogu nie udała
boje sie samotności chorób i małej emerytury

Ela
27 sierpnia 2009
na pewno będziemy podobni do naszych rodziców/dziadków.
Więc już teraz trzeba zacząć dbać o to, co może się zmienić.
Np zmarszczki w szczególnych miejscach, nadwaga, czy problemy ze stawami, itp

Najważniejsze, żeby nie być pozostawiony sam sobie. Jednak co jak co, chyba lepiej zostawić po sobie jakiś potomków, niż umierać w samotności... np w jakimś ośrodku.
Trzeba wychować dobrze dzieci, aby kiedyś one zaopiekowały sie Tobą na starość. Nie boje się o wygląd, ale czekania na śmierć.

Babcia mojego chłopaka ma w styczniu .. 95lat ;D to dopiero są lata, co najważniejsze jest zdrowa na umyśle, jedyny jej problem to chodzenie, które z roku na rok staje sie co raz trudniejsze i bardziej ograniczone.

pleasure
27 sierpnia 2009
1. chciałabym zestarzeć się z Nim i patrzec jak nasze wnuki rosną :)))
2. chciałabym być sprawna do konca

Adka
28 sierpnia 2009
Chciałabym byc szaloną babcia! ZWIEDZAC SWIAT:-)

alexandraa13
1 września 2009
chciałabym być w takiej formie jak jestem teraz będąc młodą. ;)
choć to niemożliwe pewnie. ;d.

just89
3 września 2009
kurczę dużo by gadać. ja to ię boję jak będę wyglądać ( zmarszczki na buzi, cała skóra jak suszona śliwka, obwisłe piersi, obwisłe pośladki), pachnieć, tego że zęby wylecą na starości będzie trzeba zainwestować w "szanowny uśmiech", że choroba dopadnie...

a tak to chciałabym być zawsze młoda i piękna, albo chociaż żeby po mnie nie było widać prawdziwego wieku tylko żebym wyglądała na młodszą niż w rzeczywistości jestem ;D ;D ;D

aniaa
3 września 2009
ze nikt nie poda mi szklanki wody...