Strona główna > Grupy > Hyde Park > trudne decyzje
Hyde Park
O wszystkim bez ogródek ;)

trudne decyzje

magnola
11 sierpnia 2009
limetki drogie!!! mam straszny problem ponieważ jestem mało asertywna
nie umiem odmawiać wymiękam jak ktos nalega za równo w błachych sprawach jak i tych ważnych jeśli któraś z was wie jak się z tym uporać to poradźcie mi będę wdzięczna:)

feella
11 sierpnia 2009
Masz chyba pewne zasady ? I nic nie powinno ich zmieniac ... a tym bardziej napewno osoby "trzecie" , za kazdym razem postaw sobie za prorytety swoje zasady i tyle ... nic nie ma wazniejszego !

agusiaczek
11 sierpnia 2009
Musisz zdac sobie sprawę, że jeżeli komuś odmówisz nie zrobisz tym mu krzywdy i wcale ten ktos się nie obrazi na Ciebie, jeśli odpowiesz asertywnie. Czasem takie osoby jak Ty są bardzo wykorzystywane i nie zdają sobie z tego sprawy.

(?)
12 sierpnia 2009
dokladnie ludzie sa bezczelni...wyczuja ze moga i nie bedziesz miala zycia, bo zawsze sie znajdzie "przyjaciel"ktory czegos potrzebuje.Musisz byc twarda:) odmawianie nie jest niczym zlym:)

(?)
13 sierpnia 2009
dziewczyno! więcej pewności siebie.. nie pozwól innym kierować Twoim życiem, czy wpływać na Twoje decyzje, bo nawet jeśli teraz nie jest to zbyt istotne, to w przyszłości możesz mieć przez to poważne problemy.

alexandraa13
13 sierpnia 2009
w pewnych sprawach trzeba umieć powiedzieć "Nie"! i oczywiście PEWNOŚĆ SIEBIE! powinnaś mieć swoje zdanie i pewnej granicy uległości nie przekraczać bo ludzie mogą to wykorzystać...
nie wszyscy oczywiście tacy są ale uważaj...
bo jeśli teraz nie to później będzie trudniej . ; *]

magnola
13 sierpnia 2009
dzięki dziewczyny!!!!
zaczynam prace nad sobą :)