Strona główna > Grupy > Słodkości > tajemnicza, pociągająca,...
Słodkości
Czekolada - mleczna, gorzka, z orzechami, z rodzynkami, truskawkowa, bąbolada, itd
Cukierki, lizaki, batony. Pyszne i szybkie ciasta, przepisy.
Dla wielbicieli słodkości.

tajemnicza, pociągająca, odurzająca...

magistrantka
13 września 2009
Czekolada dla mnie jest ukoicielką smutków. Rozstanie? Utrata pracy? Okres? Depresja? - już jeden kawałeczek gasi we mnie wszelkie negatywne uczucia. Mówi się, że pobudza wydzielanie serotoniny. A od jednego się nie utyje.

Czekolada, zwłaszcza gorzka, posiada szereg minerałów (np Magnez) i witaminy (np biotyna, czyli witamina B4). Czekolada mleczna zawiera mleko, które również jest bardzo pożywne.

Oprócz tych walorów, czekolada jest słodkim substytutem, kiedy wokół nie ma nikogo, kto przytuli, kiedy brak seksu, kiedy on pozostawia Cię bez satysfakcji. Brązowa lub biała (moja ulubiona - czarno-biała) kosteczka postawi Cię na nogi. A z drugiej strony czekolada jest afrodyzjakiem, który poprawia doznania, kiedy jest ktoś obok w łóżku.

Otwarcie przyznaję się do uzależnienia, co nie przeszkadza mi utrzymywać rozmiaru 36.

SuperStar
1 grudnia 2010
echhh, tez mam do niej slabosc. Co nie podoba sie mojemu żołądkowi - zgaga gwarantowana ;/ niestetyy...
no i szkoda, ze tylko czarna czekolada ma te wszystkie dobroczynne skladniki :(